431
Ο ηθοποιός Ταμάγιο Πέρι από τη Χαβάη, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τέταρτη ταινία της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» | Instagram: oahusurfingexperience / Walt Disney Pictures / CreativeProtagon

Νεκρός από επίθεση καρχαρία ηθοποιός των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2024, 15:28
Ο ηθοποιός Ταμάγιο Πέρι από τη Χαβάη, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στην τέταρτη ταινία της σειράς «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»
|Instagram: oahusurfingexperience / Walt Disney Pictures / CreativeProtagon

Νεκρός από επίθεση καρχαρία ηθοποιός των «Πειρατών της Καραϊβικής»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2024, 15:28

Ο γνωστός ηθοποιός και θρύλος του σερφ Ταμάγιο Πέρι έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία.

Ο 49χρονος που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στην ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» πέθανε από τα τραύματά του το απόγευμα της Κυριακής, όπως επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Χονολουλού σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Οι αρχές κλήθηκαν στην παραλία Μαλεκαχάνα της Χαβάης στη 1 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Ο θάνατος του ηθοποιού, ο οποίος ήταν παράλληλα και ναυαγοσώστης, καθώς και εκπαιδευτής σέρφερ, διαπιστώθηκε από τους νοσοκόμους του συνεργείου επείγουσας ιατρικής περίθαλψης που έφθασαν στο σημείο, μόλις η σορός του μεταφέρθηκε στην ακτή με τζετ σκι.

Ο Πέρι υποδύθηκε έναν από τους πειρατές της τέταρτης ταινίας της επιτυχημένης κινηματογραφικής σειράς, με τίτλο «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά». Στην ταινία του 2011, στην οποία ο Τζόνι Ντεπ ερμηνεύει τον εκκεντρικό πειρατή Κάπτεν Τζακ Σπάροου, πρωταγωνιστούν επίσης η Πενέλοπε Κρουζ και ο Τζέφρι Ρας.

Ο ηθοποιός είχε στο ενεργητικό του ρόλους στις τηλεοπτικές σειρές «Lost» και «Χαβάη 5-0», καθώς  και στις ταινίες «Blue Crash» και «Οι Αγγελοι του Τσάρλι 2» – ενώ είχε εμφανισθεί και σε τηλεοπτική διαφήμιση της Coca-Cola. Γεννημένος στην ανατολική πλευρά του νησιού Οάχου –που ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών της Χαβάης– ο Πέρι ήταν επαγγελματίας σέρφερ για πάνω από μια δεκαετία.

Σε ένα δημοσίευμα της σχολής Oahu Surfing Experience, της οποίας ήταν εκπαιδευτής, περιέγραψε την εμπειρία του σερφαρίσματος πάνω «στο πιο θανατηφόρο κύμα του κόσμου», γράφοντας, «αυτό το ασήμαντο αγόρι μπορεί να ανταγωνιστεί με τους κορυφαίους σέρφερ στον πλανήτη».

Πρόσθεσε ότι πριν από αρκετά χρόνια, ενεπλάκη σε «ένα φρικτό ατύχημα, που μετατράπηκε σε σχεδόν μοιραία εμπειρία». Ο Πέρι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό, αλλά ανέφερε ότι συνέβη λόγω της «έλλειψης προσοχής» κάποιου άλλου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ασφάλειας Ωκεανών της Χονολουλού, Κουρτ Λάγκερ, είπε ότι ο Πέρι ήταν «ένας ναυαγοσώστης που αγαπούσαν όλοι», προσθέτοντας ότι ήταν πολύ γνωστός στη βόρεια ακτή του Οάχου, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. «Η προσωπικότητα του Ταμάγιο ήταν μεταδοτική και, όσο τον αγαπούσε ο κόσμος, τόσο εκείνος αγαπούσε περισσότερο τους άλλους», πρόσθεσε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ηθοποιού.

Ο δήμαρχος του νησιού, Ρικ Μπλαντζιάρντι, απήχησε τα συναισθήματα του Λάγκερ, αποκαλώντας τον θάνατο του Πέρι «τραγική απώλεια». Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, είπε: «Ο Ταμάγιο ήταν ένας θρυλικός άνθρωπος του νερού και πολύ σεβαστός – μεγάλωσε ακριβώς εδώ, και ήταν ένα εξαιρετικό μέλος της ομάδας μας για την ασφάλεια των ωκεανών».

Πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ δύσκολο» για εκείνον να λάβει «αυτή την κλήση το απόγευμα της Κυριακής» και κάλεσε τα ΜΜΕ και τον κόσμο να προσφέρουν στην οικογένεια του Πέρι τη δυνατότητα να τον θρηνήσει χωρίς ενοχλήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...