305
Διασώστες επιχειρούν στα χαλάσματα πολυκατοικίας στην Κρίβι Ριχ μετά το ρωσικό χτύπημα | REUTERS/Alina Smutko

Νεκροί και τραυματίες από μαζικό πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στη γενέτειρα του Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 09:16
Διασώστες επιχειρούν στα χαλάσματα πολυκατοικίας στην Κρίβι Ριχ μετά το ρωσικό χτύπημα
|REUTERS/Alina Smutko

Νεκροί και τραυματίες από μαζικό πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στη γενέτειρα του Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2023, 09:16

«Μαζική πυραυλική επίθεση» -κατά δήλωση των ουκρανικών αρχών στην πόλη Κρίβι Ριχ (κεντρική Ουκρανία), γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι- εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης η  Ρωσία, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούσαν σχεδόν σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η Κρίβι Ριχ μετρά νεκρούς και τραυματίες από τα χτυπήματα των Ρώσων με UAV (unmanned aerial vehicle), καθώς και σημαντικές ζημιές σε πολιτικές υποδομές και κτίρια (αποθήκες, κτίρια κοινής ωφελείας κ.α.).

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», ανέφερε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, όπου υπάγεται διοικητικά η Κρίβι Ριχ, επιβεβαιώνοντας τα περί «μαζικής πυραυλικής επίθεσης» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Κρίβι Ριχ, Ολεξάντρ Βιλκούλ, δήλωσε ότι χτυπήθηκαν κτίρια, ανάμεσά τους και μία πενταώροφη πολυκατοικία, εκτιμώντας ότι «πιθανόν υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια». «Εχουμε τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συμπλήρωσε μέσω Telegram.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του δημάρχου στην ίδια πλατφόρμα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα ρωσικού πυραύλου στην πόλη της κεντρικής Ουκρανίας. «Δυστυχώς υπάρχουν ήδη έξι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανέφερε.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου. Υπάρχει φωτιά εκεί», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, αναρτώντας και μία φωτογραφία του πληγέντος συγκροτήματος διαμερισμάτων με καπνό να βγαίνει από τα σπασμένα παράθυρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καταδίκασε επίθεση στη γενέτειρά του.

«Ρώσοι φονιάδες συνεχίζουν τον πόλεμό τους εναντίον κτιρίων κατοικιών, απλών πόλεων και ανθρώπων», έγραψε σε ανάρτησή του σε Twitter και Telegram.

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης Κιέβου Σεργκέι Πόπκο διαβεβαίωσε από την πλευρά του, ότι η αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αποκρούστηκε και όλοι οι πύραυλοι που κατευθύνονταν στην πόλη καταστράφηκαν. «Δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής», πρόσθεσε μέσω Telegram.

Οπως ανακοινώθηκε, δέκα από τους 14 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι καθώς και ένα από τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καταστράφηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...