325
| ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ Νews

Νεκρό βρέφος στην Κω από ασφυξία διά κατάποσης τροφής

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 13:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2024, 16:20

Νεκρό βρέφος στην Κω από ασφυξία διά κατάποσης τροφής

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2024, 13:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2024, 16:20

Σε ασφυξία διά κατάποσης τροφής οφείλεται ο θανάτου βρέφους ενός έτους στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που το εξέτασε.

Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου, αναφέρει ο ιατροδικαστής, ενώ οι εκδορές που φέρει είναι παλαιότερες.

Οι γονείς συνελήφθησαν για θανατηφόρα έκθεση και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου η μητέρα του βρέφους διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια προσπάθησε να τη συνεφέρει και φώναξε για βοήθεια.

Από τις φωνές της κινητοποιήθηκαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας και έσπευσαν να την βοηθήσουν. Η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες, που έφτασαν στο σημείο λίγο αργότερα, να διαπιστώνουν ότι το μωρό δεν ανέπνεε. Το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Διαπιστώθηκε παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. 

Κατόπιν, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις (μώλωπες) σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι υπήρχαν πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης – κάτι, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Κω μετέβησαν στο νοσοκομείο και κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

Στη συνέχεια προσήχθησαν στο ΑΤ Κω τόσο η μητέρα του βρέφους όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του βρέφους ανέφεραν προφορικά ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό του, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ για τα πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια.

Στη συνέχεια η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στη Ρόδο για ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία διά κατάποσης τροφής.

Από την Αστυνομία ελήφθησαν 10 ένορκες καταθέσεις: από τη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Κω, από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους περιοίκους που προσέτρεξαν προς βοήθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...