187
Φάλαινα-φυσητήρας (Φωτογραφία Αρχείου) | By Julian Ilcheff Borissoff - Own work, CC BY-SA 3.0 / Wikimedia

Νεκρές φάλαινες-φυσητήρες ξεβράστηκαν στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 17:16
Φάλαινα-φυσητήρας (Φωτογραφία Αρχείου)
|By Julian Ilcheff Borissoff - Own work, CC BY-SA 3.0 / Wikimedia

Νεκρές φάλαινες-φυσητήρες ξεβράστηκαν στην Αυστραλία

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 17:16

Δεκατέσσερις φάλαινες-φυσητήρες ξεβράστηκαν νεκρές στην παραλία Κινγκ Αϊλαντ στην Ταζμανία της Αυστραλίας. Τα πτώματα των θαλάσσιων θηλαστικών εντόπισαν ντόπιοι και ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές. Ο λόγος που βγήκαν στα ρηχά νερά και κατέληξαν νεκρά στις ακτές είναι άγνωστος, αλλά βιολόγοι και ειδικοί κτηνίατροι της άγριας ζωής έφτασαν αμέσως εκεί για να κάνουν τις έρευνές τους.

Το γεγονός αυτό δεν είναι πρωτοφανές, ούτε καν ασυνήθιστο στην Τασμανία  -οι ειδικοί λένε ότι το νησί αποτελεί «hot spot» νεκρών φαλαινών.

«Μια έρευνα από αέρος θα μπορέσει να μας πει αν υπάρχουν περισσότερα νεκρά θηλαστικά στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πολιτείας.

Οι φάλαινες-φυσητήρες μπορούν να φτάσουν τα 18 μέτρα σε μήκος και τους 45 τόνους σε βάρος. Η Βανέσα Πιρότα, επιστήμονας που ασχολείται ειδικά με την άγρια ζωή είπε στο BBC ότι οι νεκρές φάλαινες ήταν πιθανότατα μέρος ενός «bachelor pod», μιας ομάδας νεαρών αρσενικών φαλαινών που έχασε τον προσανατολισμό της.

«Ισως να ακολούθησαν έναν άρρωστο ή αποπροσανατολισμένο “αρχηγό αγέλης” ή κάτι να τους τρόμαξε σε πιο ρηχά νερά», πρόσθεσε. Το 2020 είχαν βρεθεί 380 φάλαινες νεκρές σε παραλίες στην Αυστραλία, ο μεγαλύτερος αριθμός μαζικών θανάτων που σημειώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...