226
Η ασπρόμαυρη Γη φωτογραφημένη λίγο πάνω από την γκρίζα επιφάνεια της Σελήνης | KARI/Facebook

Νέες φωτογραφίες της Γης από τη Σελήνη!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 09:10
Η ασπρόμαυρη Γη φωτογραφημένη λίγο πάνω από την γκρίζα επιφάνεια της Σελήνης
|KARI/Facebook

Νέες φωτογραφίες της Γης από τη Σελήνη!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 09:10

Το διαστημικό σκάφος «Danuri» –ή Korean Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO)– του Κορεατικού Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Έρευνας (KARI), που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2022, έχει αρχίσει να στέλνει εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης όπως αυτή φαίνεται από το φεγγάρι, καθώς και φωτογραφίες του δορυφόρου του πλανήτη μας.

Το «Danuri» (συνδυασμός των κορεατικών λέξεων για το φεγγάρι και την απόλαυση) είναι η πρώτη νοτιοκορεατική αποστολή στο Διάστημα και πραγματοποιείται σε συνεργασία του KARI με την αμερικανική NASA. Το σκάφος είχε εκτοξευθεί πέρυσι τον Αύγουστο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με πύραυλο της αμερικανικής Space X.

Στα μέσα Δεκεμβρίου το «Danuri» εισήλθε σε σεληνιακή τροχιά και άρχισε να μελετά την επιφάνεια του φεγγαριού, καθώς και να τη φωτογραφίζει, με στόχο να εντοπίσει κατάλληλα σημεία για μελλοντικές προσεληνώσεις.

Τα ευρήματα θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, τη NASA να σχεδιάσει τις μελλοντικές αποστολές της στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις», διαδόχου των ιστορικών αποστολών «Απόλλων». Στόχος θα είναι η δημιουργία της πρώτης σεληνιακής βάσης μετά το 2025, ώστε από εκεί να υπάρξει περαιτέρω εξερεύνηση του Διαστήματος και μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

Το «Danuri» σχεδιάζεται να παραμείνει σε σεληνιακή τροχιά ως τα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News