612
Ο Μπιλ Γκέιτς στο μικροσκόπιο μετά την ανακοίνωση της αίτησης διαζυγίου από τη Μελίντα Γκέιτς | REUTERS/Yuri Gripas/File Photo/CreativeProtagon

Νέες αποκαλύψεις για τον «αδέξιο γυναικά» Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 18:00
Ο Μπιλ Γκέιτς στο μικροσκόπιο μετά την ανακοίνωση της αίτησης διαζυγίου από τη Μελίντα Γκέιτς
| REUTERS/Yuri Gripas/File Photo/CreativeProtagon

Νέες αποκαλύψεις για τον «αδέξιο γυναικά» Γκέιτς

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 18:00

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το πολύκροτο διαζύγιο των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, διόλου κολακευτικές για τον ιδρυτή της Microsoft.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Γκέιτς δεν αποσύρθηκε οικειοθελώς από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας τον Μάρτιο του 2020, για να εστιάσει στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, όπως είχε πει, αλλά αναγκάστηκε να φύγει έπειτα από απαίτηση των μελών του ΔΣ, λόγω της «ακατάλληλης» σχέσης του με μια εργαζόμενη στη Microsoft.

«Τα μέλη του ΔΣ της Microsoft αποφάσισαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς έπρεπε να αποχωρήσει από το συμβούλιο το 2020, καθώς διεξήγαγαν έρευνα για τη σχέση του στο παρελθόν με μία εργαζόμενη στην εταιρεία, την οποία χαρακτήρισαν “ανάρμοστη”», έγραψε η εφημερίδα.

Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε στη Wall Street Journal ότι «η σχέση τους είχε τελειώσει φιλικά πριν από 20 χρόνια».

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα στελέχη του ΔΣ είχαν μάθει, το 2019, ότι ο Μπιλ Γκέιτς διατηρούσε ερωτική σχέση, την οποία είχε ο ίδιος «κυνηγήσει», με μία εργαζόμενη στην εταιρεία, το 2000. Το ΔΣ προσέλαβε μια ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία για να διερευνήσει την υπόθεση.

Η εργαζόμενη ανέφερε σε επιστολή της ότι είχε σεξουαλική σχέση με τον Γκέιτς «ανά τα χρόνια».

Εξάλλου, κάποια από τα μέλη του ΔΣ είχαν ζητήσει εξηγήσεις για τους δεσμούς του Γκέιτς με τον κατηγορούμενο για παιδεραστία και διακίνηση ανηλίκων, Τζέφρι Επσταϊν, που αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019, πριν γίνει η δίκη του.

Ο Γκέιτς είχε αποχωρήσει από τα βασικά του καθήκοντα από τη Microsoft, το 2008, και η θέση του προέδρου του ΔΣ ήταν η τελευταία που τον συνέδεε ενεργά με την εταιρεία.

Οι αποκαλύψεις, όμως, δεν σταματούν εκεί. Οι New York Times αναφέρουν ότι το 2018, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς είχε σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ο σύζυγός της «διευθέτησε» τις καταγγελίες από εργαζόμενες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του οικονομικού διαχειριστή του, Μάικλ Λάρσον, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται για αυτόν, και ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα.

Επίσης, η εφημερίδα επικαλείται πηγές τόσο μέσα από τη Microsoft όσο και από το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, που αναφέρουν ότι ο Γκέιτς αρκετές φορές είχε προσεγγίσει με ερωτική διάθεση γυναίκες που εργάζονταν για αυτόν.

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς είχε δυσανασχετήσει για τη σχέση του συζύγου της με τον Επσταϊν και προσέλαβε δικηγόρους διαζυγίου το 2019, όταν αυτή έγινε γνωστή από δημοσιεύματα. Δεν είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με τους NYT, πόσα γνώριζε η ίδια για τις υπόλοιπες καταγγελίες.

Ο Γκέιτς και οι εκπρόσωποί του τονίζουν ότι οι συναντήσεις του με τον Επσταϊν ήταν καθαρά για ανεύρεση δωρητών για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Οι NYT αναφέρονται σε διάφορα περιστατικά, κατά τα οποία ο Γκέιτς προσέγγισε εργαζόμενές του, όπως το 2006, όταν παρακολούθησε παρουσίαση μιας υφισταμένης του στη Microsoft και αμέσως μετά της έστειλε email για να βγουν για φαγητό. «Αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, αγνόησε το email μου», της έγραψε. Η γυναίκα δεν απάντησε.

Εναν χρόνο αργότερα, ο Γκέιτς ταξίδεψε μαζί με μια εργαζόμενη στην εταιρεία για μια εκδήλωση. Στη δεξίωση, της ψιθύρισε στο αυτί ότι ήθελε να τη δει και της ζήτησε να δειπνήσουν μαζί. Η γυναίκα είπε ότι αισθάνθηκε αμήχανα και απλώς γέλασε για να τον αποφύγει, χωρίς να του απαντήσει.

Εξι υπάλληλοι της Microsoft, του Ιδρύματος Γκέιτς και της εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία του, μίλησαν στους New York Times για τη φήμη που είχε αποκτήσει το αφεντικό τους ως ένας «αδέξιος γυναικάς» και ότι το προσωπικό σχολίαζε την ερωτική του ζωή. Οι εργαζόμενοι είπαν ότι ο Γκέιτς δεν φαίνεται να φερόταν «εκδικητικά» στις υπαλλήλους του οι οποίες τον απέρριπταν. Λένε, επίσης, ότι στις συσκέψεις του ιδρύματος όπου ήταν παρούσα και η σύζυγός του, αρκετές φορές τής φερόταν απαξιωτικά, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των υπολοίπων, αλλά κανείς δεν αντιδρούσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...