344
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Κίρι Αλαν υπέστη ζημιά στο ατύχημα | CreativeProtagon

Νέα Ζηλανδία: Παραιτήθηκε η υπ. Δικαιοσύνης – κατηγορείται ότι διέφυγε τη σύλληψη μετά από τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 12:44
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Κίρι Αλαν υπέστη ζημιά στο ατύχημα
|CreativeProtagon

Νέα Ζηλανδία: Παραιτήθηκε η υπ. Δικαιοσύνης – κατηγορείται ότι διέφυγε τη σύλληψη μετά από τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 12:44

Η Κίρι Αλαν ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Γουέλινγκτον το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς, και κρατήθηκε στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της πόλης για τέσσερις ώρες.

Η αστυνομία την κατηγορεί για επικίνδυνη οδήγηση και άρνηση να ακολουθήσει αστυνομικό. Η Αλαν προσήχθη σε τακτική δικάσιμο, ενώ στο αλκοτέστ στο οποίο υπεβλήθη, διαπιστώθηκε ότι ήταν πάνω από το όριο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το συμβάν είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης και έρχεται μόλις τρεις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντηρητική αντιπολίτευση έχει φτάσει και ίσως ξεπεράσει τελικά τους κυβερνώντες φιλελεύθερους.

Η Αλαν, που υπήρξε ένα από τα ταχύτερα ανερχόμενα στελέχη του Εργατικού κόμματος, πρόσφατα απείχε για ένα διάστημα της πολιτικής δράσης, για λόγους ψυχικής υγείας. Είχε εμπλακεί σε μια πολύ δημόσια αντιπαράθεση με την πρώην αρραβωνιαστικιά της και την ίδια περίοδο κατηγορήθηκε για κακή συμπεριφορά προς τους συνεργάτες της.

Ο Χίπκινς είπε ότι μίλησε με την Αλαν μετά το ατύχημα και ο ίδιος θεώρησε ότι η υπουργός του «δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της», ενώ είναι και «απρεπές για μια υπουργό Δικαιοσύνης να είναι και υπόδικος». Η Αλαν συμφώνησε να παραιτηθεί.

Η Κίρι Αλαν (στο λευκό αυτοκίνητο) προκάλεσε ατύχημα ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια – newstalkzb.co.nz

Ο Χίπκινς πρόσθεσε ότι τη στιγμή του ατυχήματος η Αλαν ήταν πολύ στρεσαρισμένη λόγω των προσωπικών της θεμάτων. Η Αλαν ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα πάει στο σπίτι της για να σκεφτεί το μέλλον της στην πολιτική. «Τους τελευταίους μήνες παλεύω με μια σειρά από προσωπικές δυσκολίες, νόμιζα ότι ήμουν εντάξει, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήμουν», είπε.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Μεταφορών και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάικλ Γουντ, παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο σχετικό με μετοχές που είχε στην κατοχή του. Τον Μάρτιο ο υπουργός Αστυνομίας, Στούαρτ Μας απολύθηκε όταν έγινε γνωστό ότι έδινε απόρρητες πληροφορίες σε δωρητές. Τον Μάιο απολύθηκε και η υπουργός Δασμών, Μέκα Γουαιτίρι, όταν μεταπήδησε σε άλλο πολιτικό κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...