326
Aπό παλαιότερη διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη Νέα Ζηλανδία | REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Γονείς έχασαν την κηδεμονία του παιδιού τους επειδή αρνούνταν να του δοθεί «αίμα εμβολιασμένου»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 12:48
Aπό παλαιότερη διαδήλωση αντιεμβολιαστών στη Νέα Ζηλανδία
|REUTERS

Νέα Ζηλανδία: Γονείς έχασαν την κηδεμονία του παιδιού τους επειδή αρνούνταν να του δοθεί «αίμα εμβολιασμένου»

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 12:48

Μία ακόμη ιστορία παράνοιας από γονείς αντιεμβολιαστές εκτυλίχθηκε, αυτή τη φορά στη Νέα Ζηλανδία, με «θύμα» ένα μωράκι μόλις έξι μηνών.

Οι γονείς του αρνούνταν να συναινέσουν στην αναγκαία για τη ζωή του χειρουργική επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί, με «επιχείρημα» ότι μπορεί να του μεταγγιστεί αίμα ανθρώπου που έχει εμβολιαστεί με εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19.

Mπροστά την επίμονη απαίτηση των γονέων να μεταγγιστεί στο παιδί τους αίμα από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει εμβόλιο mRNA –απαίτηση που καθυστερούσε την επέμβαση με κίνδυνο της ζωής του καθώς πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας– το Ανώτερο Δικαστήριο του Οκλαντ τούς αφαίρεσε προσωρινά την κηδεμονία, μέχρι το μωράκι να υποβληθεί στην επέμβαση.

Οπως αναφέρθηκε, το μωρό βρίσκεται υπό «την ιατρική κηδεμονία του δικαστηρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση και η ανάρρωσή του», δηλαδή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Βασει της δικαστικής απόφασης, οι γονείς δεν θα μπορούν να λαμβάνουν ιατρικές αποφάσεις για το παιδί τους, ενώ θα ενημερώνονται για τη φύση της θεραπείας που θεωρείται κατάλληλη για την υγεία του, καθώς και για την εξέλιξη της κατάστασής του.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στη Νέα Ζηλανδία, φέρνοντας και πάλι στο φως την έκταση της παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια της Covid-19.

Μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η ακτιβίστρια κατά των εμβολίων, Λιζ Γκαν, ζήτησε από τους ανθρώπους που είχαν σπεύσει να βρεθούν στο πλευρό των γονέων, να ασκήσουν πίεση στην πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντερν, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχε απορρίψει ab initio το αίτημα των γονιών του βρέφους να του μεταγγιστεί «μόνο αίμα ανεμβολίαστου», υπογραμμίζοντας ότι τα νοσοκομεία δεν διαχωρίζουν το αίμα των αιμοδοτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Από την πλευρά της, η οικογένεια δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει δεκάδες ανεμβολίαστους διατεθειμένους να προσφέρουν αίμα για το παιδί τους.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση στην οποία οι γονείς επιθυμούν μία καλύτερη θεραπεία για το παιδί τους από αυτή που προτείνει το κράτος», ήταν η «επεξήγηση» από τη δικηγόρο των γονέων, Σου Γκρέι, σε δήλωσή της τον περασμένο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...