350
To σχολικό πούλμαν στη χαράδρα, καθώς σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο | YouTube/Euronews

Νέα Υόρκη: Σχολικό πούλμαν έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 10:58
To σχολικό πούλμαν στη χαράδρα, καθώς σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο
|YouTube/Euronews

Νέα Υόρκη: Σχολικό πούλμαν έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2023, 10:58

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση: είναι ο προσωρινός μακάβριος απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων.

Τα θύματα είναι δύο γυναίκες, μια 77χρονη και μια 43χρονη. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν δεκάδες τραυματίες από τα συντρίμμια του λεωφορείου.

Δεν υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή άλλου οχήματος στο τροχαίο, ενώ στην περιοχή ο καιρός ήταν αίθριος.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, είπε σε συνέντευξη Τύπου πως ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος λόγω σκασμένου ελαστικού. Υπογράμμισε όμως ότι η έρευνα για τα αίτια του τροχαίου παραμένει σε εξέλιξη.

Λίγα επίσημα στοιχεία ήταν άμεσα διαθέσιμα. Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά μήκος του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 84, κοντά στην πόλη Γουαγουαγιάντα, περίπου 120 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, κοντά στα σύνορα με το Νιού Τζέρσι. Η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε σε εκείνο το σημείο.

Το λεωφορείο μετέφερε τα μέλη ενός μουσικού συγκροτήματος σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Φάρμινγκντεϊλ της Νέας Υόρκης, στην κομητεία Νασάου, σε ένα ταξίδι με προορισμό μια κατασκήνωση στην πόλη Γκρίλεϊ στην Πενσιλβάνια, σύμφωνα με δήλωση της Σχολικής Περιφέρειας του Φάρμινγκντεϊλ που δημοσιεύτηκε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι πέντε από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, και τα περισσότερα θύματα είναι ανήλικοι, μετέδωσε θυγατρικό δίκτυο του NBC.

«Ενημερώθηκα για την τραγωδία στην κομητεία Οραντζ, όπου ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές ενεπλάκη σε ατύχημα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και ένας θάνατος», ανέφερε σε δήλωσή της η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ.

Οι υπηρεσίες διάσωσης στην κομητεία Οραντζ της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι έχουν να κάνουν με μια «ανατροπή λεωφορείου» την οποία περιέγραψαν ως ένα περιστατικό με πολλά θύματα, χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν ότι το λεωφορείο είχε ένα λογότυπο της Regency Buses, μιας περιφερειακής γραμμής λεωφορείων που εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...