402
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει τον φακό σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του | REUTERS/Marco Bello

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ πλήρωσε εγγύηση $175 εκατ. στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 13:30
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει τον φακό σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του
|REUTERS/Marco Bello

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ πλήρωσε εγγύηση $175 εκατ. στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 13:30

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας την εγγύηση ύψους 175 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση αστικής απάτης στη Νέα Υόρκη, αποτρέποντας έτσι την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο Τραμπ καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για την εσκεμμένη παραποίηση στοιχείων για την αξία των ακινήτων του με στόχο να εξαπατήσει τράπεζες και ασφαλιστές για να πάρει δάνεια.

Το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει σε πρόστιμο 454 εκατομμυρίων δολαρίων (με τους τόκους 464 εκατ. δολάρια), αλλά κατέθεσε έφεση.

Μέχρι να εκδικαστεί, του ζητήθηκε να πληρώσει 175 εκατ. δολάρια εγγύηση μέσα σε 10 ημέρες.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης ήταν έτοιμες να αρχίσουν να κατάσχουν τα περιουσιακά στοιχεία του Τραμπ, ανάμεσά τους και γνωστά κτίρια του Μανχάταν, εάν δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει την εγγύηση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και επέμεινε ότι η υπόθεση ενορχηστρώθηκε από τους πολιτικούς του εχθρούς για να εκτροχιάσει την εκστρατεία του για την ανάκτηση του Λευκού Οίκου.

Εκτός από την υπόθεση απάτης στη Νέα Υόρκη, κατέθεσε επίσης εγγύηση και μετρητά ύψους περίπου 97 εκατομμυρίων δολαρίων στη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, ενώ ασκεί έφεση σε ετυμηγορίες σε δύο ακόμη αστικές δίκες.

Οι ένορκοι έκριναν ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην Κάρολ σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος της Νέας Υόρκης κατά τη δεκαετία του 90 και στη συνέχεια την δυσφήμισε όταν εκείνη δημοσιοποίησε τον ισχυρισμό της. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε αδίκημα.

Η ποινική δίκη του Τραμπ σχετικά με τις πληρωμές για την απόκρυψη της σχέσης του με την Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016 θα διεξαχθεί στις 15 Απριλίου.

Ο δικαστής επέκτεινε τη Δευτέρα την εντολή φίμωσης που είχε επιβληθεί στον Τραμπ, αφού ο πρώην πρόεδρος εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων στην κόρη του δικαστή.

Η Λόρεν Μέρτσαν, κόρη του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, είναι πολιτική σύμβουλος των Δημοκρατικών.

Το ιστορικό της προκάλεσε σειρά επιθέσεων από τον Τραμπ, ο οποίος ανήρτησε τη φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την κατήγγειλε ως «λυσσασμένη εχθρό του Τραμπ».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η Μέρτσαν «βγάζει χρήματα δουλεύοντας για να “την φέρει” στον Τραμπ» και ζήτησε να αποβληθεί ο πατέρας της από την υπόθεση.

Ο δικαστής επέβαλε μια αρχική εντολή φίμωσης για να απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο να επιτίθεται λεκτικά σε πιθανούς ενόρκους, μάρτυρες και δικαστικό προσωπικό, αλλά δεν συμπεριέλαβε στον περιορισμό τον εαυτό του ή την οικογένειά του.

Με νέα απόφασή του, το βράδυ της Δευτέρας, ο δικαστής επέκτεινε την εντολή μετά τις κατηγορίες προς την κόρη του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...