243
Ο Ερικ Ανταμς πανηγυρίζει τη νίκη του μπροστά στις κάμερες | REUTERS/Andrew Kelly

Νέα Υόρκη: Ενας πρώην αρχηγός της Αστυνομίας υποψήφιος δήμαρχος των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 15:16
Ο Ερικ Ανταμς πανηγυρίζει τη νίκη του μπροστά στις κάμερες
|REUTERS/Andrew Kelly

Νέα Υόρκη: Ενας πρώην αρχηγός της Αστυνομίας υποψήφιος δήμαρχος των Δημοκρατικών

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2021, 15:16

Ο δεύτερος μαύρος δήμαρχος στην ιστορία της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να γίνει ο 60χρονος Ερικ Ανταμς, ο απερχόμενος δήμαρχος του διαμερίσματος του Μπρούκλιν, πρώην γερουσιαστής, αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μεγάλος νικητής στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της μητρόπολης.

Το Associated Press ανακήρυξε νικητή τον Ανταμς, πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο νέος δήμαρχος θα κληθεί να διαχειριστεί την τεράστια οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά και τις μακροχρόνιες φυλετικές και κοινωνικοοικονομικές ανισότητες που επιδείνωσε η Covid-19.

Ο Ανταμς φέρεται να συγκεντρώνει 50,5 των ψήφων και προηγείται της Κάθριν Γκαρσία με διαφορά 8.400 ψήφων, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 1%, γεγονός που δεν κάνει ξεκάθαρο εάν η ίδια ή κάποιος άλλος υποψήφιος θα αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα στα δικαστήρια.

Εάν κανείς δεν το πράξει, η νίκη του Ανταμς θα επικυρωθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα.

«Αν και υπάρχει ακόμα πολύ μικρός αριθμός ψήφων να καταμετρηθεί, τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα: Μια ιστορική, διαφορετική συμμαχία, καθοδηγούμενη από την εργατική τάξη των Νεοϋορκέζων, μάς οδήγησε στη νίκη των προκριματικών εκλογών των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης», ανέφερε ο 60χρονος υποψήφιος σε ανακοίνωσή του.

Η νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών θεωρείται βέβαιη στις εκλογές του Νοεμβρίου, εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Κέρτις Σλίουα, καθώς η Νέα Υόρκη ψηφίζει παραδοσιακά το κόμμα του Τζο Μπάιντεν.

Η πόλη έχει να εκλέξει ρεπουμπλικανό δήμαρχο από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2001 και του 2005.

Ο νέος δήμαρχος θα διαδεχθεί τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, που αποχωρεί μετά από δύο θητείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...