874
Ο εκκεντρικός ιεροκήρυκας επιδεικνύει συχνά τα κοσμήματα και τα ρούχα μεγάλων οίκων μόδας που φοράει μέσα από βίντεο και φωτογραφίες στα social media | Instagram / @iambishopwhitehead

Νέα Υόρκη: Ληστές έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. δολαρίων από επίσκοπο σε ζωντανή μετάδοση

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 16:31
Ο εκκεντρικός ιεροκήρυκας επιδεικνύει συχνά τα κοσμήματα και τα ρούχα μεγάλων οίκων μόδας που φοράει μέσα από βίντεο και φωτογραφίες στα social media
|Instagram / @iambishopwhitehead

Νέα Υόρκη: Ληστές έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. δολαρίων από επίσκοπο σε ζωντανή μετάδοση

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 16:31

Κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων έκλεψαν από επίσκοπο της Νέας Υόρκης ένοπλοι ληστές οι οποίοι εισέβαλαν στην εκκλησία του, στο Μπρούκλιν, κατά τη διάρκεια της εκφώνησης κηρύγματος από τον πρώτο, την Κυριακή.

Ο Λάμορ Μίλερ-Γουάιτχεντ, ένας γνωστός για το φανταχτερό του στυλ ιεροκήρυκας που οδηγεί Rolls-Royce και ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον δήμαρχο της πόλης Ερικ Αντμας, μιλούσε στο ποίμνιο του ναού όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι τρεις ληστές, σύμφωνα με την αστυνομία. Υπό την απειλή των όπλων απαίτησαν από τον ίδιο και από τη σύζυγό του να τους δώσουν ό,τι πολύτιμο έχουν πάνω τους.

Η λειτουργία μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο με τον Μίλερ-Γουάιτχεντ να ακούγεται να ρωτά λίγο πριν το συμβάν: «Πόσοι από εσάς έχετε χάσει την πίστη σας επειδή είδατε κάποιον άλλο να πεθαίνει;». Στη συνέχεια το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τον επίσκοπο να γονατίζει και να λέει επανειλημμένα «εντάξει, εντάξει», καθώς μπαίνει στο πλάνο ένας ένοπλος άνδρας ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο ληστής φαίνεται στη συνέχεια να πλησιάζει τον Μίλερ-Γουάιτχεντ, ο οποίος κρυβόταν πίσω από ένα χρυσό αναλόγιο, και να βάζει τα κοσμήματα του στις τσέπες του. Λίγο αργότερα ένας άλλος άνδρας –ντυμένος όπως και ο πρώτος– εμφανίζεται να κατευθύνεται προς τον Μίλερ-Γουάιτχεντ, να μένει κοντά του για λίγα λεπτά και μετά να απομακρύνεται γρήγορα.

Ο Μίλερ-Γουάιτχεντ δήλωσε ότι οι κακοποιοί του έσκισαν το γιακά για να του αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε καθώς και ότι οι ληστές έστρεψαν όπλο προς το πρόσωπο της μικρής κόρης του, ενώ έκλεβαν τα κοσμήματα της συζύγου του. Ωστόσο ο 44χρονος επίσκοπος, η σύζυγος του και η κόρη τους δεν τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Instagram αναφερόμενος στο συμβάν ο ιεροκήρυκας είπε ότι ένιωσε μια «δαιμονική δύναμη» να μπαίνει στην εκκλησία και ότι δεν ήταν σίγουρος αν οι ένοπλοι «ήθελαν να ανοίξουν πυρ εντός της ή αν έρχονταν απλώς για μια ληστεία».

«Οταν τους είδα να μπαίνουν στον ναό με τα όπλα, είπα σε όλους να φύγουν, όλοι απλά να βγουν έξω», πρόσθεσε ο Γουάιτχεντ, δηλώνοντας παράλληλα ευγνώμων που δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έκανε γνωστό από την πλευρά του ότι ο Ανταμς μίλησε με τον Μίλερ-Γουάιτχεντ μετά τη ληστεία της Κυριακής. «Κανείς σε αυτή την πόλη δεν πρέπει να πέφτει θύμα ένοπλης ληστείας, πόσο μάλλον οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι πιστοί εντός ενός χώρου λατρείας», σημείωσε στη σχετική δήλωσή του ο Ανταμς. «Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ερευνά αυτό το έγκλημα και θα εργαστεί ακούραστα για να φέρει τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο YouTube, ο Μίλερ-Γουάιτχεντ, ο οποίος συνέστησε τη θρησκευτική οργάνωση Leaders of Tomorrow International Ministries το 2013, αφότου εξέτισε μία ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κλοπή ταυτότητας και ληστεία –μία παράνομη καταδίκη κατά τον ίδιο–, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποστήριξή του και είπε ότι οι εκκλησιαστικές λειτουργίες της επόμενης Κυριακής θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Σε άλλη ανάρτησή του στο Instagram ο ίδιος υπερασπίστηκε τον πολυτελή τρόπο ζωής του, λέγοντας ότι θα ζήσει τη ζωή του «όπως την έχει ορίσει ο Θεός». «Είναι προνόμιο μου να αγοράσω αυτό που θέλω να αγοράσω», σημείωσε, άποψη που πάντως προκάλεσε και αρνητικά σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του.

Τη Δευτέρα ο επίσκοπος πρόσφερε αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη των ληστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...