161
Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν, Αλβιν Μπραγκ, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της απόφασης | REUTERS/Eduardo Munoz

Νέα Υόρκη: Ενοχος για φοροδιαφυγή ο Ομιλος Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 08:55
Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν, Αλβιν Μπραγκ, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της απόφασης
|REUTERS/Eduardo Munoz

Νέα Υόρκη: Ενοχος για φοροδιαφυγή ο Ομιλος Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 08:55

Την πρώτη δικαστική ήττα για τον Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, που έκρινε την Τρίτη ένοχο για φοροδιαφυγή τον ομώνυμο επιχειρηματικό του όμιλο. Η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Αλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες που αφορούν περίοδο 13 ετών, ιδίως σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών με στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων.

«Στο Μανχάταν καμιά εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Μπραγκ, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία του Τραμπ καταδικάζεται ποινικά.

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, Αλεν Βάισελμπεργκ, είχε ομολογήσει την ενοχή του για 15 κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα 1,76 εκατ. δολαρίων την περίοδο 2005-2021.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο Τραμπ είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς εναντίον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News