374
Η Βιρτζίνια Τζιούφρι (δεξιά), το 2019, στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Shannon Stapleton/

Νέα Υόρκη: Αγωγή κατά του πρίγκιπα Αντριου από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 11:50
Η Βιρτζίνια Τζιούφρι (δεξιά), το 2019, στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Shannon Stapleton/

Νέα Υόρκη: Αγωγή κατά του πρίγκιπα Αντριου από τη Βιρτζίνια Τζιούφρι για σεξουαλική κακοποίηση

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 11:50

Η Αμερικανίδα που κατηγορεί τον πρίγκιπα Αντριου ότι τη βίασε όταν ήταν ανήλικη, σε σπίτια του Τζέφρι Επσταϊν, κατέθεσε αγωγή εναντίον του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Στην προσφυγή, που κατέθεσαν οι δικηγόροι της Βιρτζίνια Τζιούφρι, υποστηρίζεται πως ο δούκας του Γιορκ, δεύτερος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας, είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» που είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά τη Βιρτζίνια Τζιούφρι όταν εκείνη ήταν, από το 2000 ως το 2002 και από την ηλικία των 16 ετών, θύμα της εκτεταμένης διακίνησης κοριτσιών για σεξ, για την οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του Τζέφρι Επσταϊν.

Ο πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να έχει συναντήσει ποτέ την Τζιούφρι, κατηγορείται στην αγωγή ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά τρεις φορές: στο Λονδίνο, στο σπίτι της πολύ στενής φίλης του Επσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, όπου μεταφέρθηκε σε ηλικία 17 ετών από τη Νέα Υόρκη επειδή το είχε ζητήσει ο Αντριου και στις ιδιοκτησίες του επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη και στις Παρθένες Νήσους.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Αντριου υπεύθυνο για αυτό που μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν εξαιρούνται από το να λογοδοτούν. Ελπίζω ότι και άλλα θύματα θα καταλάβουν ότι είναι δυνατό να σταματήσουν να ζουν μέσα στη σιωπή και τον φόβο», ανέφερε η 38χρονη Τζιούφρι σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ο 61ρχονος πρίγκιπας Αντριου είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές τον Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί «καταστροφική». Είχε κυρίως εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας πολυδημοσιευμένης φωτογραφίας που τον εικονίζει με την Τζιούφρι, ενώ σε δεύτερο πλάνο εικονίζεται η Μάξγουελ, η οποία παραμένει φυλακισμένη στο πλαίσιο της υπόθεσης Επσταϊν.

Ο πρίγκιπας Αντριου με τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, στο Λονδίνο, το 2001

Παρά τις αρνήσεις του, η παρέα που έκανε με τον αμερικανό επιχειρηματία τον έχει υποχρεώσει να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.

Η αγωγή κατατέθηκε τη Δευτέρα, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, βάσει ενός νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τα ανήλικα θύματα, ο οποίος ψηφίσθηκε το 2019 και αρχικά επέτρεπε την κατάθεση προσφυγών για περίοδο ενός χρόνου για κατηγορίες που είχαν ενδεχομένως παραγραφεί. Ο εν λόγω νόμος παρατάθηκε μέχρι τις 14 Αυγούστου, λόγω της πανδημίας, και τα ενδεχόμενα θύματα έχουν έτσι μερικές ακόμη ημέρες για να αναλάβουν δικαστική δράση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News