203
Αεροσκάφος και πυροσβέστες στην επιχείρηση κατάσβεσης μίας από τις δεκάδες πυρκαγιές που κατακαίνε την Πορτογαλία | EPA/HUGO DELGADO

Νέα τραγωδία στην Πορτογαλία: Ζευγάρι ηλικιωμένων σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τις φλόγες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 09:56
Αεροσκάφος και πυροσβέστες στην επιχείρηση κατάσβεσης μίας από τις δεκάδες πυρκαγιές που κατακαίνε την Πορτογαλία
|EPA/HUGO DELGADO

Νέα τραγωδία στην Πορτογαλία: Ζευγάρι ηλικιωμένων σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει από τις φλόγες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2022, 09:56

Τα απανθρακωμένα πτώματα ενός ζευγαριού ηλικιωμένων βρέθηκαν τη Δευτέρα μέσα σε ένα καμένο αυτοκίνητο, αφότου προσπάθησαν να γλιτώσουν από τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει την πόλη Μούρσα στη βόρεια Πορτογαλία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δήμαρχος της Μούρσα, Μάριο Αρτούρ Λόπες, ανέφερε ότι οι άτυχοι ηλικιωμένοι ήταν περίπου 80 ετών και ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά που είχε ζώσει μεγάλο τμήμα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το δυστύχημα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια των θυμάτων.

Είχε προηγηθεί, πριν τρεις ημέρες, ο θάνατος ενός πιλότου πυροσβεστικού αεροσκάφους που σκοτώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης.

Περισσότεροι από 80 δήμοι σε 10 περιφέρειες της Πορτογαλίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το Πορτογαλικό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ατμόσφαιρα (IPMA).

Λόγω του καύσωνα που πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, στην Πορτογαλία έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές, που έχουν ήδη καταστρέψει σπίτια σε διάφορα χωριά στα νότια και τα κεντρικά της χώρας, όπου φύονται κυρίως πεύκα και οι πιο εύφλεκτοι ευκάλυπτοι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Μοζαμβίκη για να επιβλέψει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...