249
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Moderna | REUTERS /Clodagh Kilcoyne

Νέα συμφωνία της ΕΕ για επιπλέον 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 15:03
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Moderna
|REUTERS /Clodagh Kilcoyne

Νέα συμφωνία της ΕΕ για επιπλέον 150 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 15:03

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) με τη Pfizer για επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό (εδώ), η Κομισιόν υπέγραψε και νέα συμφωνία, αυτή τη φορά με τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna, ώστε να παραλάβει ακόμη 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της μέσα στο 2020.

Εως σήμερα, η ΕΕ έχει παραγγείλει συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις από τη Moderna. Οι επιπλέον δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που έδωσε στη δημοσιότητα η φαρμακευτική εταιρεία.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Moderna και το mRNA εμβόλιό μας. Με την σημερινή αγορά των επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, η ΕΕ δείχνει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της προς την εταιρεία μας,» σχολίασε ο Στεφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Η νέα συμφωνία προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση όμως το 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί αδιάκοπα, με φόντο την ανανέωση των εμβολίων της για την καλύτερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας για το 2022, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων στελεχών του ιού, με την Επιτροπή να έχει δικαίωμα για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων για παράδοση το 2022. Η Moderna δεσμεύεται να εργαστεί αδιάκοπα ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει στην αγορά ενισχυμένα εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού και εν τέλει συνολικά αυτή την παγκόσμια πανδημία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...