252
Ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δίπλα στον παρουσιαστή Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Ακη Σκέρτσο | IntimeNews

Νέα Σμύρνη: Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομοφύλων μετά από απειλές

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:44
Ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια δίπλα στον παρουσιαστή Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Ακη Σκέρτσο
|IntimeNews

Νέα Σμύρνη: Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομοφύλων μετά από απειλές

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2024, 14:44

Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης, το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Θα σας κάψουμε ζωντανούς» και «θα σας κρεμάσουμε» ήταν ορισμένες από τις απειλές που δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, με αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας να δίνουν διακριτικά το «παρών» στον γάμο προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η τελετή θα κυλήσει ομαλά.

«Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανήλικων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που έστειλε το ζευγάρι στην ΕΛ.ΑΣ μετά την τέλεση του γάμου.

Τον γάμο τέλεσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, Κώστας Αναγνωστόπουλος. Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», σημείωσε πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτήν του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία και στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο» είπε.

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαμε τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές, για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...