317
Πυκνοί καπνοί υψώνονταν από τη ρωσική βάση στην Κριμαία, το πρωί της Τρίτης | REUTERS

Νέα πλήγματα των Ουκρανών στην Κριμαία; Απανωτές εκρήξεις σε ρωσικές βάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/08/2022, 14:32
Πυκνοί καπνοί υψώνονταν από τη ρωσική βάση στην Κριμαία, το πρωί της Τρίτης
|REUTERS

Νέα πλήγματα των Ουκρανών στην Κριμαία; Απανωτές εκρήξεις σε ρωσικές βάσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 11:32
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/08/2022, 14:32

Πυρκαγιά που προκάλεσε έκρηξη πυρομαχικών εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, ενώ αργότερα, σύννεφα καπνού κάλυψαν την ρωσική αεροπορική βάση κοντά στο Γκβαρντεϊσκόγιε.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 06:15 ώρα Ελλάδος σε προσωρινή αποθήκη πυρομαχικών σε ρωσική βάση στην περιοχή Τζιανκόι, στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας, σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την πυρκαγιά, προκλήθηκε έκρηξη πυρομαχικών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ, που μετέβη στο σημείο, δύο άμαχοι τραυματίστηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η απομάκρυνση των κατοίκων γειτονικού χωριού.

Στις 09:15 ώρα Ελλάδος συνεχίζονταν οι εκρήξεις, ανέφερε ο Ακσιόνοφ στο Telegram.

Αργότερα, την Τρίτη, σύννεφα καπνού κάλυψαν την ρωσική αεροπορική βάση κοντά στο Γκβαρντεϊσκόγιε, στο κέντρο της προσαρτημένης από την Μόσχα Κριμαίας, όπως μετέδωσε η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται μια εβδομάδα μετά την έκρηξη πυρομαχικών που προορίζονταν για την πολεμική αεροπορία σε αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου του Σάκι, στο δυτικό τμήμα της Κριμαίας.

Οι εκρήξεις αυτές προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν.

Φωτιά σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, την Τρίτη, στην περιοχή Τζιανκόι στην Κριμαία – Still image from video obtained by Reuters

Ρωσικά αεροσκάφη απογειώνονται σχεδόν καθημερινά από την Κριμαία για να πλήξουν στόχους σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου και αρκετές ζώνες της περιοχής αυτής βρίσκονται στην ακτίνα δράσης των ουκρανικών κανονιών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παρά τη σύγκρουση, η Κριμαία παραμένει δημοφιλής τόπος διακοπών για πολλούς Ρώσους που συνεχίζουν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι στις παραλίες της.

«Το πρωί κοντά στο Τζανκόι άρχισε με εκρήξεις», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

«Η Κριμαία σε μια φυσιολογική χώρα είναι η Μαύρη Θάλασσα, τα βουνά, η αναψυχή και ο τουρισμός. Αλλά η κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία είναι εκρήξεις αποθηκών πυρομαχικών και αυξημένος κίνδυνος θανάτου για τους εισβολείς και τους κλέφτες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...