410
|

Νέα Οδός/Κεντρική Οδός: Χρυσή διάκριση στα Hellenic Responsible Awards 2024

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 13:20

Νέα Οδός/Κεντρική Οδός: Χρυσή διάκριση στα Hellenic Responsible Awards 2024

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 13:20

Η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός απέσπασαν δύο ακόμα σημαντικά βραβεία στα φετινά Hellenic Responsible Awards, έναν θεσμό που για ένατη συνεχή χρονιά, επιβράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας, επενδύοντας στη Βιώσιμη Περιβαλλοντική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

Για τη νέα, πρωτοποριακή και καινοτόμο συνεργασία με την εταιρεία Mobito, τιμήθηκαν με  GOLD βραβείο στην κατηγορία «B2B Συνεργασία».

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στην καρδιά της φιλοσοφίας και της λειτουργίας μας βρίσκεται η προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Η στρατηγική μας συνεργασία με την Mobito – εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί «έξυπνα» οχήματα του ομίλου Volkswagen και της NIRA Dynamics για τη συλλογή δεδομένων από τους αυτοκινητοδρόμους μας- μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και για πιθανές ζημιές που έχουν προκύψει σε αυτό. Αυτή η καινοτομία μας καθιστά τους πρώτους αυτοκινητόδρομους στη χώρα που αναβαθμίζουμε τον έλεγχο της ομαλότητας των δρόμων μας, προσφέροντας ασφαλέστερες μετακινήσεις. Στόχος μας είναι να είμαστε και στην πράξη ο καλύτερος συνοδηγός όσων διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους μας!»

Επιπλέον, απονεμήθηκε BRONZE βραβείο στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας» για το σύνολο των ενεργειών της εταιρείας με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, καθώς και τη σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η διάκριση αφορά:

1. τον πρώτο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω φωτοβολταϊκών που κατασκευάσαμε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστικών Μαλακάσας (Σείριος).

2. την εγκατάσταση ηλεκτροφορτιστών σε όλους τους ΣΕΑ. Ειδικότερα, όλοι μας οι ΣΕΑ σε ΑΘΕ και Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας-Ε65 και σαφώς στην Ιόνια Οδό, διαθέτουν δυνατότητα ηλεκτροφόρτισης! Στον ΣΕΑ Αταλάντης έχουμε και επιπλέον, 8 ταχυφορτιστές V3 Tesla Superchargers (4 ανά ρεύμα κυκλοφορίας).

3. τη δημιουργία του πρώτου πιλοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου σε ανεκμετάλλευτα πρανή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου. Σκοπός μας, να καλύψουμε μέρος των ενεργειακών αναγκών του έργου με καθαρή πράσινη ενέργεια από τον ήλιο.

4. την αντικατάσταση των φωτιστικών οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας LED.

«Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους να αποτελούμε τον καλύτερο δυνατό συνοδηγό και να παρέχουμε τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης μέσα από καινοτόμες πρακτικές και τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και η σωστή διαχείριση της ενέργειας, αποτέλεσε και αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη στρατηγική μας γύρω από τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα Hellenic Responsible Awards διοργανώνονται από την Boussias, σε παραγωγή και επικοινωνία της Paturn Communication & Consulting ενώ τίθενται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...