182
Η Μακένζι Σκοτ είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο | .

Νέα μεγάλη δωρεά 2,7 δισ. δολάρια από την Μακένζι Σκοτ σε ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 23:42
Η Μακένζι Σκοτ είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο
|.

Νέα μεγάλη δωρεά 2,7 δισ. δολάρια από την Μακένζι Σκοτ σε ιδρύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 23:42

Η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, δώρισε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, δίνοντας έμφαση, όπως τονίζει, σε αυτούς που παραδοσιακά είναι παραμελημένοι και υποχρηματοδοτημένοι.

Το ποσό διατέθηκε σε 286 οργανισμούς επικεντρώνονται στην άρση των φυλετικών ανισοτήτων, στις τέχνες και στην παιδεία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως υπενθυμίζει το BBC, η Σκοτ είχε δωρίσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιδρύματα τα οποία διοικούνται από γυναίκες σε τράπεζες τροφίμων και σε κολλέγια για αφροαμερικανός μαθητές.

Η Μακένζι Σκοτ είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και 22η στον κόσμο στην κατάταξη του Forbes με 59,5 δισ. δολάρια.

Μεγάλο μέρος της περιουσίας της προέρχεται από το διαζύγιο που πήρε το 2019 από τον Τζεφ Μπέζος, ο όποιος εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η Σκοτ έλαβε το 4% των μετοχών της Amazon, την οποία ο Μπέζος ίδρυσε το 1994.

Η Σκοτ έχει υποσχεθεί να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Εχει κάνει την ίδια δέσμευση με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς (οι οποίοι προσφάτως ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν), τον Γουόρεν Μπάφετ ή τον δημιουργό του Star Wars, Τζορτζ Λούκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...