572
Ο Αντριου Κουόμο: Οι απανωτές επώνυμες καταγγελίες τον φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση | Seth Wenig/Pool via REUTERS

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Κουόμο – με φωτογραφία!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 18:13
Ο Αντριου Κουόμο: Οι απανωτές επώνυμες καταγγελίες τον φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση
|Seth Wenig/Pool via REUTERS

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Κουόμο – με φωτογραφία!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 18:13

Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ήρθαν στο φως κατά του Αντριου Κουόμο, κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Την τελευταία εβδομάδα, τρεις γυναίκες έχουν δηλώσει ότι παρενοχλήθηκαν από τον 63χρονο Κουόμο, οι δύο πρώην συνεργάτριες του ενώ η τρίτη, που προέβη στις καταγγελίες τη Δευτέρα, ήταν καλεσμένη σε γάμο στον οποίο βρισκόταν και ο αμερικανός πολιτικός.

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών γυναικών: είναι κατά πολύ νεότερές του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άλλοι συνεργάτες του Κουόμο γνώριζαν τη συμπεριφορά του.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωνε μετάνοια για τον τρόπο που συμπεριφερόταν απέναντι σε νεότερες υφιστάμενές του και ζήτησε από την Λετίσια Τζέιμς, την γενική εισαγγελέα της Πολιτείας να τεθεί επικεφαλής ανεξάρτητης έρευνας για τις καταγγελίες.

Την επόμενη ημέρα, η Αννα Ρατς, 33 ετών, δήλωσε στους New York Times ότι υπήρξε και αυτή θύμα απρεπούς συμπεριφοράς από τον Κουόμο, σε ένα γάμο το 2019, όπου τον γνώρισε.

Η Ρατς, που φορούσε ένα ανοιχτό στην πλάτη φόρεμα, είπε ότι πλησίασε τον κυβερνήτη και τον ευχαρίστησε για τον λόγο που έβγαλε για τους νιόπαντρους φίλους της και αυτός έβαλε το χέρι του πίσω από την πλάτη της και την άγγιξε στη γυμνή της μέση. Η Ρατς αμέσως του τράβηξε με δύναμη το χέρι. Ο Κουόμο της είπε ότι είναι πολύ «επιθετική», της  άρπαξε το πρόσωπο με τα δύο του χέρια, την ρώτησε αν μπορεί να την φιλήσει και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφία της σκηνής, στην οποία φαίνεται έκπληκτη η Ρατς και ο κυβερνήτης να της έχει πιάσει το κεφάλι με τα δύο του χέρια. Την έβγαλε ένας φίλος της μαζί με άλλες από το ίδιο συμβάν.

Φίλος της Αννα Ρατς έβγαλε τη φωτογραφία την ώρα που ο Αντριου Κουόμο τής είχε πιάσει το κεφάλι με τα δύο του χέρια. Την έδωσε η ίδια στους New York Times

Η Λίντσεϊ Μπόλαν, υπάλληλος του Κουόμο, είχε περιγράψει σε blog μία αντίστοιχη σκηνή, όπου ο κυβερνήτης μπήκε μπροστά της και την φίλησε με το ζόρι στα χείλη, όταν αυτή του έδινε αναφορά για ένα έργο υποδομής.

Η Ρατς εργάστηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Ομπάμα και ήταν στέλεχος της προεδρικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν. «Με ενόχλησε η πράξη του που πέρασε ατιμώρητη. Δεν είχα επιλογή εκείνη τη στιγμή. Δεν είχα επιλογή λόγω της σωματικής του κυριαρχίας πάνω μου εκείνη τη στιγμή. Και αυτό με εξοργίζει. Ακόμα και όταν του τράβηξα το χέρι του από την μέση μου, ακόμα και αυτό δεν του ήταν ξεκάθαρο».

Αμέσως μετά, ο φίλος της την πλησίασε και την ρώτησε αν ήταν καλά. «Τότε κατάλαβα ότι και άλλοι γύρω μου είχαν αντιληφθεί πόσο απρεπής ήταν η συμπεριφορά του».

Ο Κουόμο δήλωσε ότι η «παιχνιδιάρικη» συμπεριφορά του και η τάση να αστειεύεται και να πειράζει τις γυναίκες έχει μερικές φορές «παρεξηγηθεί ως ανεπιθύμητο φλερτ» και «στον βαθμό που κάποια αισθάνθηκε έτσι, λυπάμαι πραγματικά για αυτό».

Τη δήλωση αυτή ειρωνεύθηκε στο πρωτοσέλιδό της η συντηρητική New York Post ενώ ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος δεν έχει καλή σχέση με τον κυβερνήτη, δήλωσε ότι αυτό δεν είναι «συγγνώμη» και ότι «η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι αστεία υπόθεση».

Η Σάρλοτ Μπένετ, η δεύτερη γυναίκα που τον κατήγγειλε, είπε ότι η δήλωση δεν αρκεί και κάλεσε όσες γυναίκες έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά από τον Κουόμο, να το πουν δημοσίως και η ίδια θα σταθεί δίπλα τους.

Η δικηγόρος της πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του δεν είναι ανεπιθύμητο φλερτ, αλλά ξεκάθαρα σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...