299
Καρέ από βίντεο, όπου διακρίνεται ο δράστης να πλησιάζει τον ιερέα, δευτερόλεπτα πριν του επιτεθεί | Twitter

Νέα επίθεση στην Αυστραλία: Χτύπησαν επίσκοπο την ώρα του κηρύγματος

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/04/2024 18:56
Καρέ από βίντεο, όπου διακρίνεται ο δράστης να πλησιάζει τον ιερέα, δευτερόλεπτα πριν του επιτεθεί
|Twitter

Νέα επίθεση στην Αυστραλία: Χτύπησαν επίσκοπο την ώρα του κηρύγματος

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 14:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/04/2024 18:56

Νέα επίθεση συνέβη στην Αυστραλία, αυτή τη φορά στην εκκλησία Good Shepherd στο Σίδνεϊ την ώρα του κηρύγματος το οποίο μεταδιδόταν ζωντανά μέσω Διαδικτύου. Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ένα άτομο να επιτίθεται κατά του επισκόπου ο οποίος στέκεται σε άμβωνα και να τον χτυπά πολλαπλώς.

Το BBC αναφέρει ότι ο άγνωστος -που συνελήφθη λίγο αργότερα- είχε μαχαίρι, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι ξεκάθαρο στις εικόνες που μεταδίδονται. Τρία μέλη του ποιμνίου -σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, όλοι άνδρες από 20 έως 70 ετών- φαίνεται πως τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τον δράστη.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η εκκλησία βρίσκεται στα δυτικά του Σίδνεϊ, στο προάστιο Γουέικλι, ενώ η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανείς δεν φέρει απειλητικά για τη ζωή του τραύματα.

Το νέο βίαιο περιστατικό καταγράφεται μόλις 48 ώρες μετά την επίθεση σε εμπορικό κέντρο επίσης του Σίδνεϊ, όπου ένας 40χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα πέντε γυναίκες και έναν άνδρα και τραυμάτισε άλλους 12 ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά μιας αστυνομικού.

Πάντως, μέχρι ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης των δύο επιθέσεων.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε αργότερα τη σύλληψη ενός αγοριού ηλικίας 15 ετών για την επίθεση.

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση έχει προκαλέσει την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση με μαχαίρι, σε έναν ασσυριακό ναό του Σίδνεϊ, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», δήλωσε ο Χόλαντ.

Ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...