877
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα επίθεση Γεωργιάδη στον Ανδρουλάκη: Δεν μπορεί να είναι σαν την… Ωραία Ελένη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 16:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/02/2022, 20:31
Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα επίθεση Γεωργιάδη στον Ανδρουλάκη: Δεν μπορεί να είναι σαν την… Ωραία Ελένη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 16:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/02/2022, 20:31

Για τρίτη συνεχή ημέρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης συνέχισε τις επιθέσεις στο Κίνημα Αλλαγής για την επαμφοτερίζουσα στάση της Χαριλάου Τρικούπη στις πρόσφατες εντάσεις που προκλήθηκαν στη Βουλή, τόσο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη όσο και με τις αναφορές στη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis. Μάλιστα την Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης «αναβάθμισε» την κριτική του για τον καταγγελλόμενο «ισαποστακισμό» του ΚΙΝΑΛ, με προσωπικές επιθέσεις αυτή τη φορά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο έφτασε στο σημείο να συγκρίνει με την ομηρική Ωραία Ελένη!

Είναι εμφανές ότι από την κυβερνητική παράταξη υπάρχει η πρόθεση να συντηρηθεί η αντιπαράθεση με το ΚΙΝΑΛ, η οποία ξέσπασε μετά τη (μη) αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη στο τελευταίο κοινοβουλευτικό σόου του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –τότε η Πειραιώς κατήγγειλε το Κίνημα Αλλαγής ότι ταυτίζεται με τον πολακισμό. Με αυτή την σκληρή, όχι αδικαιολόγητη ορισμένες φορές, κριτική, η ΝΔ επιχειρεί να «στεγανοποιήσει» την κεντροαριστερή πλευρά της, η οποία είχε καταγράψει διαρροές στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μετά την ανάδειξη του κ. Ανδρουλάκη στην αρχηγία.

Τον ρόλο έχει αναλάβει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος δεν είναι και ο πιο διακριτικός άνθρωπος του κόσμου. Ετσι, μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για το «τσουνάμι» ακρίβειας, ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για «λαϊκισμό χειρίστου είδους» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα, με τη μείωση των φόρων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τα οικονομικά μέτρα στήριξης – έχει ήδη αντιμετωπίσει σε επίπεδο τσέπης το πρόβλημα της ακρίβειας και θα συνεχίσει και το 2022».

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ –πολιτικά άκομψο, αν αναλογιστεί κανείς ότι κ. Ανδρουλάκης δεν μπορούσε να του απαντήσει, αφού δεν είναι βουλευτής. Ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε πάντως έναν ευφάνταστο παραλληλισμό για να αναφερθεί στην στρατηγική που ακολουθεί ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, παρατηρώντας πως μοιάζει με την «Ωραία Ελένη» από το έπος του Ομήρου.

«Είναι καλή συνταγή αλλά για λίγο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει: «Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή της Ωραίας Ελένης. Αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή. Ο κάθε Έλληνας ονειρεύεται την Ωραία Ελένη όπως επιθυμεί. Είναι καλό για την ποίηση. Βοηθάει και στην πολιτική για λίγο. Δεν λες τίποτα για τη Novartis, λες κάτι φληναφήματα για την Πορτογαλία, αλλά με το πρώτο άρθρο σε τσακώσαμε. Γιατί σου αρέσει η Πορτογαλία του 1,3, αλλά όχι η Ελλάδα του 1,2 (πληθωρισμό)», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα χαρακτήρισε άδικη την κριτική του κ. Ανδρουλάκη με οικονομικό υπόδειγμα την Πορτογαλία, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι «δεν μου αρέσει η αδικία που εξάρει μια άλλη χώρα και υποτιμά τη δική του».

Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε η γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία είπε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Ωραία Ελένη αλλά κραταιός Νικόλας. Χωνέψτε το. Αυτός είναι ο πρόεδρός μας. Καταλαβαίνω όσα λέτε, αλλά δείχνουν τη φουρτούνα σας».

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης είχε συναντηθεί με ενώσεις καταναλωτών και είχε δηλώσει:

«Η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει ένα τσουνάμι αύξησης των τιμών, που πλήττει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αντί η κυβέρνηση να ασκεί φορολογικές πολιτικές που δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους, οφείλει άμεσα να πάει σε μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια, ώστε να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που περνάνε πάρα πολύ δύσκολα μέσα σ’ αυτή τη δίνη της αύξησης των τιμών».

ΚΙΝΑΛ: Απρέπεια Γεωργιάδη

Η επίθεση του κ. Γεωργιάδη κατά του κ. Ανδρουλάκη από το βήμα της Βουλής σχολιάστηκε και επισήμως, μέσω ανακοίνωσης της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ για τοξικό λόγο.

Ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής:

«Το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας.

Απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε “πόλεμο εντυπώσεων”. Επιτέθηκε με απρέπεια στον πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη.

Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat. Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού.

Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...