706
Η οικογενειακή φωτογραφία: οι υποψήφιοι ευρωβουελυτές της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασε η ΝΔ – Ανακοινώθηκαν Μπελέρης και Μελέτη

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 18:54
Η οικογενειακή φωτογραφία: οι υποψήφιοι ευρωβουελυτές της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασε η ΝΔ – Ανακοινώθηκαν Μπελέρης και Μελέτη

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 18:54

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Φρέντι Μπελέρη και την Ελεονώρα Μελέτη μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν  το βράδυ της Δευτέρας στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε το κυβερνών κόμμα για την παρουσίαση του «γαλάζιου» ψηφοδέλτιου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι μια υποψηφιότητα με πολύ βαρύ συμβολισμό» υπογράμμισε η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη, η οποία παρουσίασε τις υποψηφιότητες, με τους παριστάμενους να σηκώνονται όρθιοι και να καταχειροκροτούν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ο οποίος βρίσκεται στις αλβανικές φυλακές.

Οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούν τον Πρωθυπουργό (Nick Paleologos / SOOC)

Συνολικά 42 πρόσωπα συνθέτουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:

  1. Αβραμίδου Σεραφίνα
  2. Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
  3. Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
  4. Αυτιάς Γεώργιος
  5. Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
  6. Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
  7. Δακής Γεώργιος
  8. Δεκόλης Ιωάννης
  9. Δήμας Πύρρος
  10. Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
  11. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
  12. Ζαμπούκας Ανδρέας
  13. Καρανικόλας Σπυρίδων
  14. Καραχάλιος Θεόφιλος
  15. Κατσαούνης Δημήτριος
  16. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
  17. Κοντοζαμάνης Βασίλειος
  18. Κουρή – Καλλέργη Όλγα
  19. Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη
  20. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
  21. Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
  22. Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος
  23. Μελέτη Ελεονώρα
  24. Μουρούτης Γεώργιος
  25. Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης
  26. Μπλιούμης Γεώργιος
  27. Ναούμης Νικόλαος
  28. Ομράν – Κουκουβιτάκης Ορέστης – Ταμέρ
  29. Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
  30. Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
  31. Ρογδάκη Άννα – Μαρία
  32. Σακελλάρης Βασίλειος
  33. Σέρμπος Σωτήριος
  34. Σούλογλου Νουρτζάν
  35. Σπυράκη Μαρία
  36. Στέφος Νικόλαος
  37. Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία
  38. Τσιόδρας Δημήτριος
  39. Τσουχαντάρης Αθανάσιος
  40. Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
  41. Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη
  42. Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)
Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί την εκδήλωση, προτού ανέβει ο ίδιος στο βήμα. Δίπλα του κάθισαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωσταντίνος Τασούλας και η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα (Nick Paleologos / SOOC)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε «εξαιρετικούς» τους υποψήφιους του κόμματος, τονίζοντας πως η «ισχυρή ΝΔ» στην κάλπη του Ιουνίου συνεπάγεται σταθερότητα και πρόοδο της χώρας (περισσότερα εδώ)

Πηγές ΝΔ: Ψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης

Αμέσως μετά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, στελέχη της ΝΔ μιλούσαν για «ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης» καθώς «οι υποψήφιοι της ΝΔ προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη».

Μιλούσαν ακόμη για «ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό» και για «πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην Ευρωβουλή».

«Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στέλνει το μήνυμα “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη” και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Μπελέρης: Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική, είναι μάχη για τη δημοκρατία

Στην πρώτη δήλωση μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με τη Νέα Δημοκρατία ο Φρέντι Μπελέρης θέλησε να τονίσει πως η μάχη που δίνει αφορά «τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη» αλλά και «το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας». Ευχαρίστησε, παράλληλα, τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη της ελληνικής πλευράς το διάστημα που βρίσκεται φυλακισμένος.

Αναλυτικά, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας ανέφερε:

«Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Ελληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...