390
Οι αποκαλύψεις για τα πάρτι που φιλοξενούσε στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν προκαλέσει διεθνή σάλο | REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo

Νέα δίκη για τα «Bunga Bunga» πάρτι του Μπερλουσκόνι – 21 γυναίκες στο εδώλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 14:48
Οι αποκαλύψεις για τα πάρτι που φιλοξενούσε στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν προκαλέσει διεθνή σάλο
|REUTERS/Alessandro Bianchi/File Photo

Νέα δίκη για τα «Bunga Bunga» πάρτι του Μπερλουσκόνι – 21 γυναίκες στο εδώλιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 14:48

Εχουν περάσει 14 χρόνια από το σκάνδαλο με τα περίφημα «Bunga Bunga» πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ενώ ο ίδιος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή, οι 21 γυναίκες που κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν να συγκαλυφθούν οι δραστηριότητές του συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιταλική Δικαιοσύνη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας ανέτρεψε τις αθωωτικές αποφάσεις για αυτές τις γυναίκες, αποφασίζοντας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ότι θα δικαστούν εκ νέου, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για το γυναικείο κίνημα, γράφουν οι New York Times, και για μια ένδειξη τού πόσο βαριά παραμένει, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, η σκιά το Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

Η απόφαση του δικαστηρίου στρώνει το έδαφος για άλλη μια δίκη που σχετίζεται με ένα σκάνδαλο που έπληξε την Ιταλία και πυροδότησε διεθνή φρενίτιδα στα ταμπλόιντ το 2010, όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για τα πάρτι που ο Μπερλουσκόνι φιλοξενούσε στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο.

Στην πρώτη δίκη, ο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι πλήρωνε για να κάνει σεξ με μια 17χρονη σε ένα από τα πάρτι και ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του, ως πρωθυπουργός της Ιταλίας τότε, προκειμένου να καλύψει την παρανομία αυτή… Τόσο η ίδια η έφηβη όσο και ο Μπερλουσκόνι το διέψευσαν.

Ο Μπερλουσκόνι αρχικά κρίθηκε ένοχος, αλλά αργότερα αθωώθηκε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ότι γνώριζε την ηλικία της όταν έκανε σεξ μαζί της. Στη δεύτερη δίκη, αρκετοί από τους συνεργάτες του Μπερλουσκόνι καταδικάστηκαν για υποβοήθηση πορνείας, προμηθεύοντας γυναίκες για τα σκανδαλώδη πάρτι του μεγιστάνα, τα οποία έγιναν γνωστά ως «πάρτι Bunga Bunga».

Στην τρίτη δίκη, 21 γυναίκες κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενες ότι δέχτηκαν χρήματα για να πουν ψέματα και να προστατέψουν τον Μπερλουσκόνι στην προηγούμενη δικαστική διαδικασία. Ενα κατώτερο δικαστήριο τις αθώωσε για διαδικαστικούς λόγους, αλλά οι εισαγγελείς στο Μιλάνο άσκησαν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ρομπέρτο Ανιέλο, επιβεβαίωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, στη Ρώμη, αποφάσισε τη Δευτέρα ότι οι 21 γυναίκες θα μπορούσαν να δικαστούν εκ νέου. Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη δώσει στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασής του.

Ενα εφετείο στο Μιλάνο πρόκειται να αναλάβει την υπόθεση, αν και δεν είναι σαφές πότε θα γίνει αυτό.

Μερικές από τις 21 γυναίκες παραδέχτηκαν στο παρελθόν ότι πήραν χρήματα ή ακριβά δώρα από τον Μπερλουσκόνι, αλλά διευκρίνισαν ότι αυτό δεν έγινε με σκοπό να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...