231
Φωτογραφία από την «Εστία Παπαγεωργίου» την Τετάρτη | INTIMEnews

Είκοσι δύο κρούσματα σε άλλον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 10:53
Φωτογραφία από την «Εστία Παπαγεωργίου» την Τετάρτη
|INTIMEnews

Είκοσι δύο κρούσματα σε άλλον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2020, 10:53

Νέα εστία διασποράς του κορονοϊού, σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε την Τετάρτη.

Αρχικά η ΕΡΤ3 μετέδωσε ότι 12 άτομα από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου», που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως στον Εύοσμο, έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κορονοϊό.

Το μεσημέρι ωστόσο, μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της δομής, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, επιβεβαίωσε ότι τα κρούσματα είναι τελικά 22 (15 φιλοξενούμενοι και επτά μέλη του προσωπικού).

Ολα άρχισαν πριν από λίγες ημέρες όταν 80χρονη τροφιμος ανέβασε πυρετό. Αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του οποίου διενήργησε στις 15 Αυγούστου τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους στη μονάδα φροντίδας. Επτά μέλη του προσωπικού και 15 από τους ενοίκους του γηροκομείου βρέθηκαν θετικοί.

Οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί  στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το «Ιπποκράτειο» και το «Παπανικολάου» και σύμφωνα με τον πατέρα Γεώργιο εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Τα επτά μέλη του προσωπικού που βρέθηκαν θετικά, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οπως είπε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας, το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο και τηρούνταν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Πλέον, ενημέρωσε, όλοι οι εργαζόμενοι της «Εστίας Παπαγεωργίου» θα διανυκτερεύουν σε διπλανό ξενώνα, προκειμένου να αποφευχθεί περαιέρω μετάδοση του ιού.

Την Τρίτη, σημειώνεται, κατέληξε ένας ακόμη ηλικιωμένος που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» του Ασβεστοχωρίου (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...