178
Οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Εφη Αχτσιόγλου (φωτογραφία αρχείου) | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/Intime

Νέα Αριστερά: Αποφάσισε αυτόνομη πορεία – κατά περίπτωση τυχόν συνεργασίες

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2025, 19:21
Οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης και Εφη Αχτσιόγλου (φωτογραφία αρχείου)
|ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/Intime

Νέα Αριστερά: Αποφάσισε αυτόνομη πορεία – κατά περίπτωση τυχόν συνεργασίες

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2025, 19:21

«Οχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Αριστεράς, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής τους, όπως ανέφερε το ertnews.

Μετά από πολύωση συνεδρίαση, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατέληξαν σε συμβιβαστικό κείμενο, με παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση των δύο αντίθετων προτάσεων από τον Αλέξη Χαρίτση και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το θέμα της συνεργασίας ή όχι με άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς, υπήρξε παρέμβαση με τροπολογία από τους Τσακαλώτο και Ηλιόπουλο, προκειμένου να αποφευχθεί η ρήξη.

Η τροπολογία ενσωματώθηκε στην αρχική εισήγηση του Χαρίτση, που αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης λαϊκού μετώπου, διαλόγου με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αλλά και κοινοβουλευτικές ενέργειες από κοινού.

Η τροπολογία αυτή έλεγε «όχι» στις προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερψηφίστηκε με ψήφους 80-57.

Η πρόταση Χαρίτση, τελικά δεν θα ισχύσει σε προγραμματική βάση, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν συμφέρει η συγκρότηση λαϊκού μετώπου τονίζοντας ότι δεν έχει μειωθεί η τοξικότητα από την πλευρά του, όπως είπε, μιλώντας για νέα επίθεση του Παύλου Πολάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...