1378
| Dimitris Kapantais / SOOC

ΝΔ: Υποκριτική συγγνώμη Κασσελάκη στη Συρεγγέλα – Ούτε λέξη πίσω ο Πολάκης: «Μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 12:12
|Dimitris Kapantais / SOOC

ΝΔ: Υποκριτική συγγνώμη Κασσελάκη στη Συρεγγέλα – Ούτε λέξη πίσω ο Πολάκης: «Μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 12:12

Λίγες ώρες μετά τη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από τον «συνήθη ύποπτο»  Παύλο Πολάκη στον «αέρα» του Attica TV, η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα (προ)κάλεσε τους αρμόδιους του τομέα Δικαιωμάτων και Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ και τις συναδέλφισσές της στη Βουλή από όλα τα κόμματα «να πάρουν καθαρά θέση» απέναντι στο «βούλωστο» και το «άντε να κάνεις καμιά δουλειά» που της είπε ο βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία», υπογραμμίζει η γραμματέας της ΝΔ, αν και όπως σημειώνει, στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, «ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια».

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος γνωστοποίησαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πήρε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με την κυρία Συρεγγέλα για να της ζητήσει συγγνώμη για την επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Μία συγγνώμη ωστόσο άκρως υποκριτική, όπως παρατήρησαν  οι ίδιες πηγές,  καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα ο βουλευτής Χανίων με νέα του ανάρτηση ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω!

Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, σχολίαζαν από την Πειραιώς, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του.

«Φραστικό ατόπημα – κανένα θέμα διαγραφής»

Ούτε λόγος βέβαια έστω για δημόσια αποδοκιμασία του, κατά δήλωση Τσίπρα, «αψύ Σφακιανού» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντ΄αυτού μάλιστα, με διαρροή μέσω πηγών, ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει θέμα διαγραφής Πολάκη (όπως είχε ζητήσει νωρίτερα την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) καθώς, όπως δικαιολογήθηκαν, «πρόκειται για φραστικό ατόπημα»…

Ακολούθησε η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ΤikTok, όπου μεταξύ άλλων επαναλαμβάνει πως η «συγγνώμη» Κασσελάκη δεν έχει καμία ουσία.

«Η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κ. Κασσελάκης να διαγράψει τον κ. Πολάκη. Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κ. Πολάκης αλλά ο κ. Κασσελάκης. Σαν “εκπρόσωπος” δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία. Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε», αναφέρει στο βίντεο που ανέβασε στο ΤikTok ο κ. Μαρινάκης.

@pavlos_marinakis 👉 Μόνη αποδεκτή πράξη μετά την απαράδεκτη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλας, είναι η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. #fyp #pavlosmarinakis #neademokratia #nd ♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

Ολοκληρη η δήλωση της Μαρίας Συρεγγέλα

«Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”!

 Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια.

Ομως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”.

Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία.

Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Μενδώνη: Καμία ανοχή για αυτούς που στέλνουν τις γυναίκες στο σπίτι

Στο ίδιο μήκο κύματος και η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για το νέο «χτύπημα» Πολάκη, εν αναμονή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της αντίδρασης από τις γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Τομέα Ισότητας και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι γνωστός για την πολιτική αγωγή του και τον πολιτικό πολιτισμό του.  Ο τρόπος έκφρασής του συνήθης. Δεν μας εκπλήσσει πλέον. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία  ανοχή  για τους αντιπρόσωπους  του ελληνικού λαού «που στέλνουν στο σπίτι τους  τις γυναίκες», που δίνουν μάχη για τα πιστεύω και τις αρχές τους, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, όπως η Μαρία Συρεγγέλα. Κανένας Πολάκης δεν έχει δικαίωμα να εντέλει καμία Μαρία  «να το βουλώσει».

Η κάλυψη, που δόθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα  στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ.  Η νέα σεξιστική επίθεση του, επιβάλλει  στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη ως υπέρμαχο της ισότητας, να «στείλει σπίτι του τον Παύλο Πολάκη».

Αναμένουμε την αντίδραση των  κυριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του Τομέα Ισότητας και  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Λεξη δεν παίρνω πίσω»

Αμετανόητος παρά το άκρως υποτιμητικό και απαξιωτικό ύφος με το οποίο απευθύνθηκε -πρώτα από όλα- σε μία γυναίκα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε δριμύτερος, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «μπούρδες» τα περί σεξιστικής επίθεσης στην κυρία Συρεγγέλα.

«Λεξη δεν παίρνω πίσω», υπογραμμίζει ως υπερήφανος Κρητικός, ξεκαθαρίζοντας ότι από τον ίδιο δεν πρόκειται να ακουστεί «συγγνώμη, έσφαλα, δεν θα επαναληφθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση-«δεν μετανιώνω» από τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύεται και από τα «άντε μπράβο» του «πολάκειου μαθήματος» προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, έχει ως εξής:

«Αφηστε κατα μερος τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι «σεξιστικης επιθεσης Πολακη στη Συρεγγελα» και ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του τυπου «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΣΦΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ» για την προσπαθεια που κανατε χθες να πεταξετε εκτος συστηματος συνταγογραφησης τους ανασφαλιστους συμπολίτες μας!!!! ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ. Λεξη δεν παιρνω πισω απο αυτα που ειπα χθες σε μια βουλευτη που -δεν ηξερε καν το αντικειμενο που κουβεντιαζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργει με ΦΕΚ και οχι με εντολες απο υπουργειο και ΕΟΠΥΥ -μιλούσε διαρκως πανω μου ενω ημουν σε τηλεφωνικη γραμμη για να μην ακουγεται το ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ της πολιτικης της ΝΔ με τους ανασφαλιστους! ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΠΙΣΩ,ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ!!»

«Ποιος είχε προσδοκίες για κάτι καλύτερο από τον Πολάκη;», σχολίασε από τη πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα  Κανέλλη, για το «βούλωστο» του Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα.

«Είναι αντανάκλαση στη μούρη του», παρατήρησε χαρακτηριστικά μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. για να προσθέσει στο σχόλιό της με αφορμή τη συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ποια είναι η θέση της γυναίκας σήμερα στην Ελλάδα για να τη σεβαστεί ο Πολάκης, με αυτές τις γυναικοκτονίες και τον τρόπο προβολής των γυναικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...