388
|

ΝΔ: Τι έχουν να πουν τώρα οι «μαγαζάτορες» του ΣΥΡΙΖΑ – θα ζητήσουν μήπως συγγνώμη;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 10:12

ΝΔ: Τι έχουν να πουν τώρα οι «μαγαζάτορες» του ΣΥΡΙΖΑ – θα ζητήσουν μήπως συγγνώμη;

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 10:12

Οι τίτλοι τέλους στη σκευωρία της Νovartis έπεσαν, τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της φαρμακευτικής με τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καλώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει το βάρος της ευθύνης μιας δυσώδους υπόθεση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται,«στήθηκε» στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis  με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό. 

»Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο “μαγαζί” του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

»Τι έχουν να πουν τώρα, οι “μαγαζάτορες” του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI; Θα ζητήσουν συγγνώμη;» διερωτάται με νόημα το κυβερνών κόμμα.

«Το σκάνδαλο Novartis  ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ.  Ομως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

»Οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

»Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν Τσίπρας και Παππάς;

Σχολιάζοντας εξάλλου όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) με την… «αναίμακτη απολογία» Παππά, η Νέα Δημοκρατία μιλά για θέατρο, επαναλαμβάνοντας ότι ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει.

Η σχετική ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για “λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες” και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις “αυθεντικές πεποιθήσεις” του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

»Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

»Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες;

»Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους.

»Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...