565
Μια από τις ελάχιστες κοινές φωτογραφίες του Πρωθυπουργού με τον κ. Ανδρουλάκη στους διαδρόμους της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2021 | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Καβγάς» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση Μητσοτάκη «που αρνήθηκε ο Ανδρουλάκης»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 16:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2023, 19:30
Μια από τις ελάχιστες κοινές φωτογραφίες του Πρωθυπουργού με τον κ. Ανδρουλάκη στους διαδρόμους της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2021
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Καβγάς» ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση Μητσοτάκη «που αρνήθηκε ο Ανδρουλάκης»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 16:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2023, 19:30

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα σχόλια του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού την Τρίτη, με τον Δημήτρη Μάντζο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ το πρωί της επομένης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά».

Προηγουμένως, οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού είχαν επισημάνει στον κ. Μάντζο την αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές την πρόσκλησή του να συναντηθούν.

«Οταν ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη, αφότου εκλέχτηκε, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος… Αρνήθηκε τη συνάντηση, αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές! Του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει! Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους» ήταν τα ακριβή λόγια του κ. Μητσοτάκη.

Απαντώντας, ο εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για θράσος. «Να το κάνει αυτό ο Πρωθυπουργός, από το γραφείο του οποίου λειτούργησε ο “Μεγάλος Ανιψιός” σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, συνιστά θράσος. Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε. Διότι υποκλοπές είχαν γίνει τότε, το λέει και η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ. Αρα, να είμαστε ειλικρινείς, να έχουμε θάρρος και να πούμε και μισή κουβέντα» τόνισε.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ έσπευσε να θυμίσει ότι οι προσκλήσεις του Πρωθυπουργού προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έλαβαν χώρα μήνες προτού γίνει γνωστή η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οκτώ μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση» υπογράμμισε συγκεκριμένα η Πειραιώς.

«Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη» κατέληξε στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Αντιαπράθεσης συνέχεια

Η αντιπαράθεση δεν έληξε εκεί. «Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», επανήλθε ο Δημήτρης Μάντζος σε απάντησή του στη ΝΔ, ενώ προσέθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος βρίσκονται προφανώς σε βέρτιγκο εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του κ. Μητσοτάκη μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του».

Ο κ. Μάντζος συνέχισε να επικρίνοει τον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως βάπτισε θεσμική πρόσκληση ένα πρόχειρο «τα λέμε» που αντάλλαξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη σε διάδρομο της Βουλής ενώπιον δημοσιογράφων, τον Δεκέμβριο του 2021:

«Εκείνη τη χρονική στιγμή ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του. Οπως, όμως, έμαθε όλη η Ελλάδα, μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά ο θύτης το θύμα του».

«Η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Απάντηση στις νέες αιχμές από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη έδωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, παραπέμποντας στο ρεπορτάζ των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Ο κ. Μάντζος υποστηρίζει ότι ουδέποτε διατυπώθηκε θεσμικό αίτημα για συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ανδρουλάκη. Τον παραπέμπω στο ρεπορτάζ όλων των ΜΜΕ το βράδυ της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη, που αναφέρουν την πρόσκληση του Πρωθυπουργού σε συνάντηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...