1276
Γιάννης Ραγκούσης και Αλέξης Τσίπρας σε στιγμές ευθυμίας στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή | INTIMEnews

ΝΔ: Πόσο ακόμα θα καλύπτει τον Ραγκούση ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 13:15
Γιάννης Ραγκούσης και Αλέξης Τσίπρας σε στιγμές ευθυμίας στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
|INTIMEnews

ΝΔ: Πόσο ακόμα θα καλύπτει τον Ραγκούση ο Τσίπρας;

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2023, 13:15

Σειρά ερωτημάτων στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα Ραγκούση θέτει εκ νέου η Νέα Δημοκρατία,  σε συνέχεια του νέου γύρου αποκαλύψεων από την εφημερίδα «Απογευματινή» (δείτε το πρωτοσέλιδο πιο κάτω) για την πολυτελή οικία που διατηρεί και εκμεταλλεύεται ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Διαφάνειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάρο.

4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα, ο Γιάννης Ραγκούσης προέβη σε εικονικές προσλήψεις, όπως υπηρεσιακά καταλογίζεται, των δύο εκ των τριών παιδιών του ως εποχικών υπαλλήλων στη βίλα της Πάρου.

Αποδεικνύεται επίσης, ότι πριν από έναν χρόνο, με τη λήξη των συμβάσεων απασχόλησής τους, ο γιος και η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  έκαναν την προβλεπόμενη αίτηση στον ΟΑΕΔ προκειμένου να τύχουν του επιδόματος εποχικών εργαζόμενων με αποτέλεσμα να επιδοτούνται ως άνεργοι μέχρι και τον Μάιο του 2023.

Συνολικά, σημειώνεται στο δημοσίευμα της «Απογευματινής» τα ενήλικα παιδιά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ (διάδοχος του Παύλου Πολάκη στην εν λόγω θέση) έχουν εισπράξει 4.432 ευρώ ως επίδομα ανεργίας εποχικών υπαλλήλων στον τουρισμό, ενώ την ίδια πρακτική φέρεται να είχε ακολουθήσει και την προηγούμενη σεζόν, καθώς φαίνεται ότι είχε δηλώσει και πάλι ως εργαζόμενους τα δύο από τα τρία παιδιά του, χωρίς, όμως, να πιστοποιείται στην περίπτωση αυτή αν έλαβαν στη συνέχεια το προβλεπόμενο επίδομα «εποχικών» εργαζομένων.

«Είναι αληθεια ότι ο κ. Ραγκούσης, για προφανείς λόγους, θέλησε να εξαπατήσει τόσο τον ΕΦΚΑ όσο και τον ΟΑΕΔ, προκειμένου τα τέκνα του (26 ετών ο γιος και 23 η κόρη του) να εμφανίζονται ως εποχικοί εργαζόμενοι στην επιχείρησή του και να έχουν δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας στο μεσοδιάστημα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου», διερωτάται η εφημερίδα και αφού γίνεται λόγος για απόπειρα εξαπάτησης ή έστω παροχής ανακριβών στοιχείων «προκειμένου να επωφεληθούν μέλη της οικογένειάς του και να επιδοτηθούν ως άνεργοι, χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις», παρατίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

-Τα παιδιά του Γιάννη Ραγκούση εργάζονται στην επίμαχη εξοχική κατοικία και για πόσο διάστημα ή μένουν εκεί, αφού, όπως δηλώνει ο ίδιος, χρησιμοποιείται και για μόνιμη κατοικία;

-Αληθεύει ότι ακόμα και σήμερα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας;

-Αν εργάζονται, τι υπηρεσίες παρείχαν ως υπάλληλοι γραφείου στη βίλα και μάλιστα σε μια ατομική επιχείρηση που δηλώνει ελάχιστο εισόδημα στη χρήση του 2018 και καθόλου σε αυτές του 2019 και του 2020, με βάση τα στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο πρώην υπουργός στο «πόθεν έσχες» του;

-Πόσες εβδομάδες εκμίσθωσε τη βίλα του για τα έτη που έχει καταθέσει στο «πόθεν έσχες» και τα εισοδήματα που στις δηλώσεις του έχει δηλώσει;

-Μήπως η τυχόν μισθοδοσία των τέκνων του Γιάννη Ραγκούση, εφόσον είναι εικονική, χρησιμοποιήθηκε και ως μέρος των δαπανών για να περιοριστεί η κερδοφορία της βίλας και αναλόγως να προκύψει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης από το Δημόσιο;

-Τι είδους προσωπικό απαιτεί μια ατομική επιχείρηση που φαίνεται ότι δεν έχει κάποια δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν πιστέψουμε τα «πόθεν έσχες» που ο ίδιος κ. Ραγκούσης έχει υποβάλει;

-Τι είδους εργαζόμενοι είναι; Κηπουροί; Συντηρητές; Ή μήπως υπάλληλοι γραφείου; Και πόσους εργαζόμενους απασχολεί ο πρώην υπουργός στην ατομική του επιχείρηση;

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το ανωτέρω δημοσιέυμα, η Πειραιώς καλεί τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, σημειώνοντας παράλληλα  την αφωνία που τον μέχρι σήμερα τον διακατέχει για το θέμα.

«Τι θα κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φέρουν τον κ. Ραγκούση να προσλαμβάνει πλασματικά δύο παιδιά του και να τα δηλώνει ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης του, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας;» ρωτά η Πειραιώς στη μακροσκελή ανακοίνωσή της που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Μετά το σημερινό, άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται πίσω από το πέπλο σιωπής που επέβαλε εδώ και μια εβδομάδα στα στελέχη του για την προκλητική συμπεριφορά του Τομεάρχη Διαφάνειας του κόμματός του.

Ας βάλουμε τα πράγματα όμως σε μια σειρά.

Ο κ. Τσίπρας δεν αντέδρασε όταν σε όλο το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Ραγκούσης, ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα άτοκου δανεισμού για την κατασκευή πρώτης κατοικίας από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να κατασκευάσει ως δήθεν “κοινωνικά αδύναμος” βίλα 200τμ. με πισίνα, η οποία τελικά εξελίχτηκε με τον καιρό σε βίλα 450τμ. με πισίνα και γήπεδο τένις που ενοικιάζεται έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Δεν αντέδρασε όταν έμαθε ότι ο κ. Ραγκούσης δήλωσε μόλις 7.000 ευρώ στη χρήση του 2018 και εν συνέχεια απολύτως τίποτα ως έσοδο από την ατομική του επιχείρηση στο πόθεν έσχες του, αποκρύπτοντας προφανώς εισοδήματα που αφορούν την εμπορική εκμετάλλευση της βίλας που έφτιαξε με το δάνειο του ΟΕΚ, το οποίο αφού έλαβε το αποπλήρωσε με κούρεμα 40%.

Δεν αντέδρασε ούτε όταν ο κ. Ραγκούσης δεν αιτιολόγησε πού βρήκε τα χρήματα για να αποπερατώσει αυτήν την προκλητικής χλιδής έπαυλη, καθώς είναι προφανές ότι τα 120.000 ευρώ, που συνολικά λέει ότι πήρε με δάνεια, δεν αρκούν για την κατασκευή ενός τέτοιου ακινήτου σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Τότε δεν αντέδρασε. Τώρα όμως;

Τί θα κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φέρουν τον κ. Ραγκούση να προσλαμβάνει πλασματικά δύο παιδιά του και να τα δηλώνει ως υπαλλήλους στην ατομική του επιχείρηση, με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης του, και συνεπώς να πληρώνει λιγότερο φόρο, και αφετέρου τα παιδιά του να είναι δικαιούχοι και να λαμβάνουν ακόμη και σήμερα εποχικό επίδομα ανεργίας;

Αυτό είναι τελικά το υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς που ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύει;

Ας αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάχτυλό του.

Αν μετά από όλα αυτά εξακολουθήσει να καλύπτει τον κ. Ραγκούση, θα αποδείξει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ποιο πραγματικά είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι έμαθε να πολιτεύεται στα κότερα, να κολυμπάει στις πολυτελείς πισίνες και να γεύεται το χαβιάρι με τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος κ. Τσίπρα.

ΥΓ: Αραγε, το σημερινό παραλήρημα του κ. Ραγκούση που συνομολογεί όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, το συμμερίζεται ο κ. Τσίπρας;»

Η λέξη «παραλήρημα» αναφέρεται στην απάντηση που επιχείρησε να δώσει μέσω ανάρτησής στο Facebook (εδώ) ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «μία από τις πιο βρώμικες και πλαστογραφημένες πολιτικές επιθέσεις από το σύστημα Μητσοτάκη σε πολιτικό του αντίπαλο».

Αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τα ψέματα για το δάνειο του ΟΕΚ και τα δήθεν ανακριβή “πόθεν έσχες”, σήμερα αποτολμούν το αδιανόητο.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι ως βουλευτής διόρισα ρουσφετολογικά τα παιδιά μου στο Δημόσιο. Διότι δεν τα διόρισα.

Δεν μπορούν να με κατηγορήσουν ότι σε έλεγχο κλιμακίου του ΕΦΚΑ ή του ΣΕΠΕ -από τους διαρκείς που γίνονται το καλοκαίρι- βρέθηκαν να εργάζονται τα παιδιά μου ανασφάλιστα στην επιχείρησή μου, με σκοπό την εισφοροκλοπή από εμένα σε βάρος του ΕΦΚΑ.

Διότι δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Αποτολμούν να με κατηγορήσουν για πλασματική, παράνομη πρόσληψη των παιδιών μου στην ατομική μου επιχείρηση.

Αποκορύφωμα της δολιότητάς τους είναι ότι καταφεύγουν σε παραποίηση και πλαστογράφηση του νοήματος εγγράφων  […]

Επιπροσθέτως, για να καταλάβετε πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους, έχουν το θράσος να εμφανίζουν αποφάσεις του ίδιου του υπουργείου Εργασίας, του έτους 2022, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ, που επικυρώνουν την απόφαση ένταξης των παιδιών μου στην επιδότηση του ΟΑΕΔ και δεν τις απορρίπτουν ως εικονικές», επισημαίνει ο πρώην υπουργός και διερωτάται:

«Και αλήθεια, αν ήταν παράνομες οι προσλήψεις τους, γιατί ο ΟΑΕΔ συνεχίζει και τους παρέχει το επίδομα ανεργίας;»

«Δεν αισθάνομαι ούτε οργή ούτε θυμό. Αηδία και αποτροπιασμό αισθάνομαι για την κατάντια του συστήματος Μητσοτάκη στην οποία οδηγεί την πολιτική ζωή του τόπου», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Ραγκούσης, διαμηνύοντας στον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» ότι «θα κουραστείτε να με συναντάτε στις αίθουσες των δικαστηρίων».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...