427
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΝΔ: Γνωστό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε νομικό κείμενο άμυνας

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 17:55
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΝΔ: Γνωστό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε νομικό κείμενο άμυνας

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2023, 17:55

Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των «τρολ» της Κουμουνδούρου ζήτησε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπού της Νίκου Ρωμανού, με αφορμή την προσφυγή Σκουρλέτη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε από συγκεκριμένους λογαριασμούς των social media ο όλος θόρυβος.

Υπενθυμίζεται πως με φόντο τον «εμφύλιο» στην Κουμουνδούρου, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει δημοσίως την «αποδόμηση» του ίδιου και συντρόφων του της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο κόμμα από κάποιους που «δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό». Στην ερώτηση ποιοι υποκινούν αυτά τα τρολ, ο Πάνος Σκουρλέτης είχε προσθέσει: «Επώνυμοι που αρθρογραφούν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι για 50 λογαριασμούς των social media του προέδρου».

Τόσο οι παραπάνω δηλώσεις όσο και τα ρεπορτάζ για τα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ» που ακολούθησαν, προκάλεσαν την αντίδραση ανώνυμων λογαριασμών στο X (πρώην Twitter), όπως η «Πεν Νταλαούρα», οι οποίοι αναδείχθηκαν σε πλήθος δημοσιευμάτων ως μέρος του «μηχανισμού».

Την Πέμπτη, η «Πεν Νταλαούρα» ανάρτησε μια εκτενή δήλωση με την οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο «πρόδωσε», κατά τον κ. Ρωμανό, τον επαγγελματικό χαρακτήρα του προφίλ.

To «νομικό κείμενο άμυνας», κατά τον κ. Ρωμανό» του/της «Πεν Νταλαούρα» στο X, με ημερομηνία ανάρτησης 2/11/2023

Πιο αναλυτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε το ακόλουθο σχόλιο για τις εξελίξεις:

«Ο κ. Σκουρλέτης επισκέφθηκε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σε συνέχεια των αποκαλύψεων που έκανε για τον μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας και λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ.

»Παράλληλα, γνωστό τρολ της Κουμουνδούρου ανήρτησε νομικό κείμενο άμυνας, όπου επί της ουσίας παραδέχεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει πολλαπλούς διαχειριστές. Κάτι που από μόνο του εξ ορισμού παραπέμπει σε επαγγελματικό και όχι σε προσωπικό λογαριασμό».

Ο κ. Ρωμανός έκλεισε την τοποθέτησή του επαναλαμβάνοντας πως η Πειραιώς θα συνεχίσει να ζητά να πέσει φως στην υπόθεση. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον να έρθει όλη η αλήθεια στο φως για αυτόν τον μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων, δημιουργίας υβριστικών hashtags, τοξικότητας και διασποράς fake news. Αναμένουμε να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι οι επώνυμοι αρθρογράφοι και όλοι οι υπόλοιποι που κρύβονται πίσω από αυτό το δυσώδες κύκλωμα. Συνεχίζουμε να ζητάμε σε όλους τους τόνους από τον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του και να απολογηθεί για όσα από τα ίδια τα στελέχη του έρχονται στο φως» τόνισε.

Η Πειραιώς είχε ζητήσει απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαδοχικές ανακοινώσεις της την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...