336
| InTime News / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ: Ο Τσίπρας έδωσε τα ονόματα στον Ράμμο – Πώς έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 18:47
|InTime News / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ: Ο Τσίπρας έδωσε τα ονόματα στον Ράμμο – Πώς έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 18:47

Σκληρή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Παρασκευής.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα διημείφθησαν κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία καταψηφίστηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα, καθώς και η διαρροή επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, από την Κουμουνδούρου.

Με τα λόγια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ: «Υστερα από την αμήχανη στάση στην οποία βρέθηκε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και την επιβεβαίωση ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ. Τσίπρας κατέγραφε ονόματα. Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ. Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ. Ράμμος προς τον κ. Τσίπρα».

Συνεπώς, «ο κύριος Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ. Ράμμου», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα το παραπάνω έγγραφο, διευκρίνισαν –σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ– ότι «σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα έξι πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ»

«Πώς έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των προσώπων αυτών; Μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής; Μήπως από τα ρυπαρά δίκτυα;», ζήτησε να μάθει το κυβερνών κόμμα.

Η ΝΔ κατέληξε τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο, όπως φάνηκε και σήμερα στη Βουλή. Κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...