303
|

ΝΔ: Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζε «όχι» με Λαγό για την καταδίκη Λουκασένκο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 13:14

ΝΔ: Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζε «όχι» με Λαγό για την καταδίκη Λουκασένκο

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 13:14

Με το που έγινε γνωστή η δράση των πρακτόρων του Λουκασένκο στην κρατική αεροπειρατεία του αεροσκάφους της Ryanair, o ΣΥΡΙΖΑ, σε μία επίδειξη αντανακλαστικών, ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις «για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα» διεθνώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση.

Και σε μία περίεργη και ταυτόχρονα ειρωνική σύζευξη, ζητούσε επίσης απαντήσεις για το κατά πόσο «το ‘επιτελικό κράτος’ και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον ‘εσωτερικό εχθρό’ για να γνωρίζουν ‘τι καπνό φουμάρει’ ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας».

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου απάντησε την Τρίτη το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου 2020, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν  μαζί με τον κατάδικο πλέον Γιάννη Λαγό   «όχι» σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο.

Αντί λοιπόν να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, τονίζεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, «περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν ‘όχι’ σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο».

«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο Πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;» καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση της Νέας  Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...