510
| ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

ΝΔ για Πολάκη: «Ξεκίνησε την εξειδίκευση της στρατηγικής Τσίπρα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 14:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/08/2022, 18:15
|ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Intime

ΝΔ για Πολάκη: «Ξεκίνησε την εξειδίκευση της στρατηγικής Τσίπρα για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2022, 14:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/08/2022, 18:15

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για αιχμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την ΕΥΠ, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι πρόκειται για «εξειδίκευση» της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο: «Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία».

«Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια», σημείωσε σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Η ανάρτηση Πολάκη

«Προσυπογράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου!», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στο Facebook αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του Ακρίτα Καϊδατζή, ο οποίος γράφει τα εξής:

«Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν να απολυθούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι

«Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «οι ανακοινώσεις τους μόνο γέλιο προκαλούν», ενώ σημειώνει ότι περιμένει από χθες σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε. Συγκεκριμένα:

«1. Ισχύει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις;

  1. Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ;
  2. Έχει αγοράσει η μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Πιερρακάκη, το κακόβουλο λογισμικό Predator;
  3. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στήσουν το κύκλωμα τους;».

«Γνωρίζουμε ό,τι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν, όλα θα έρθουν στο φως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας καταληκτικά ότι «το ελάχιστο που περιμένουμε είναι πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί».

ΝΔ: Θα αναδειχθεί το μέγεθος της συκοφαντίας του ΣΥΡΙΖΑ

Για «χυδαία ψέματα για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει ότι μετά τη δρομολόγηση της διερεύνησης του θέματος των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη, αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή, θα αναδειχθεί «το μέγεθος της συκοφαντίας» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διερεύνηση τόσο από την ελληνική Δικαιοσύνη όσο και σε θεσμικό επίπεδο από τη Βουλή έχει ήδη δρομολογηθεί. Και τότε μαζί με την αλήθεια θα αναδειχθεί και το μέγεθος της συκοφαντίας, της υποκρισίας και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας και θα διαψευστούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια, είτε αφορούν πληροφορίες χωρίς στοιχεία για παρακολούθηση προσώπων είτε τη χρήση λογισμικού από τις ελληνικές αρχές παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, και καταλήγει:

«Όσο για τα νέα χυδαία ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις, θα δοθούν αρμόδιως οι κατάλληλες απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...