482
Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης στη συνέντευξη όπου ενέταξε το,,, προεκλογικό «προσκλητήριο» στο κόμμα Βελόπουλου |

ΝΔ για δήλωση Αραχωβίτη: Νέος Καμμένος, ο Βελόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 15:52
Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης στη συνέντευξη όπου ενέταξε το,,, προεκλογικό «προσκλητήριο» στο κόμμα Βελόπουλου
|

ΝΔ για δήλωση Αραχωβίτη: Νέος Καμμένος, ο Βελόπουλος για ΣΥΡΙΖΑ;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2023, 15:52

Κυριάκος Βελόπουλος αντί Καμμένου; Μήπως στο πρόσωπο του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πλέον έναν υποψήφιο αντικαταστάτη του τέως συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα;

Αυτό τουλάχιστον σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πειραιώς με αφορμή το «άνοιγμα» του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, προς το κόμμα του κ. Βελόπουλου (ως ένα ακόμη εν δυνάμει μέλος της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας που οραματίζεται ο κ. Τσίπρας). «Ανοιγμα», όμως, που γρήγορα έκλεισε – ή ορθότερα μαζεύτηκε- μετά το βιτριολικό σχόλιο του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία στην οποία τελικά μάλλον «χωράει» και ο κ. Βελόπουλος (εκλογές απλής αναλογικής γαρ).

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Στ. Αραχωβίτης δηλώνει ότι στην “προοδευτική” διακυβέρνηση στο πλευρό του κ. Βαρουφάκη, “χωράει” και ο κ. Βελόπουλος. Ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. Καμία έκπληξη. Ετσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη», σχολίασε το κυβερνών κόμμα για τη δήλωση Αραχωβίτη που μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε (και εντός ΣΥΡΙΖΑ), έσπευσε να προβεί στις καθιερωμένες σε τέτοιες περιπτώσεις «διευκρινίσεις».

«Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν», δικαιολογήθηκε σε νεότερη δήλωσή του για όσα ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα apela.gr (δείτε τη κάτω).

Εκεί ο ο βουλευτής Λακωνίας ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.

«Με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, με όλες τις δυνάμεις που θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσουμε πολιτικά σαν κυβέρνηση με το Μητσοτακης ΑΕ», επανέλαβε εκείνος στην απάντησή του και σε νέα ερώτηση εάν στις δυνάμεις αυτές περιλαμβάνεται και η Ελληνική Λύση («Είπατε μόνο με τις προοδευτικές δυνάμεις, με τον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε;», ήταν η ακριβής διατύπωση) απάντησε λέγοντας:

«Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας… όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει».

Της ανακοίνωσης-σχόλιο για την ανωτέρω δήλωση Αραχωβίτη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προηγήθηκε εκείνη από την Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ που κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η “προοδευτική συμμαχία” που θα οδηγήσει σε “προοδευτική κυβέρνηση” αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου».

Απαντώντας, ο Σταύρος Αραχωβίτης καταλόγισε στην Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι «προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει» και  εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις κάλεσε τον Περισσό να απαντήσει με τη σειρά του «αν θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε».

Μαζι ή χωρίς τον Βελόπουλο;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...