326
Νέα ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη χώρου του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη | ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

ΝΔ: Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 17:03
Νέα ένταση σημειώθηκε την Πέμπτη μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη χώρου του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη
|ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ / IntimeNews

ΝΔ: Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 17:03

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στα νέα επεισόδια που έλαβαν χώρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης (εδώ) και με αφορμή τη στάση στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επεσήμανε το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος: «Σήμερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη του χώρου του ΑΠΘ που τελούσε επί 34 χρόνια υπό κατάληψη και σήμερα κατασκευάζεται βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές. Στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., γίνεται προανάκριση».

Σε συνέχεια των παραπάνω η Πειραιώς κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως – «όχι στη ΝΔ, αλλά στην κοινωνία» – στα εξής ερωτήματα:  «Ο χώρος του ΑΠΘ που φύλαγαν οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη ή όχι; Στο όνομα ποιας ακαδημαϊκής ελευθερίας μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κατέχει ακαδημαϊκό χώρο, ανεξάρτητα από τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας;».

Καταλήγοντας, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε: «Ας πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τις ομάδες βίας και την ανομία. Οι πανεπιστημιακοί χώροι θα αποδοθούν ξανά εκεί που ανήκουν: στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Της τοποθέτησης αυτής προηγήθηκαν οι δηλώσεις των κ.κ. Σκουρλέτη και Φίλη για τον νέο κύκλο έντασης στο ΑΠΘ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει «άμεσα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ» και στη συνέχεια «να καταργηθεί ο νόμος για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία». «Τα ΜΑΤ στο ελληνικό πανεπιστήμιο, μέσα ή έξω από αυτό, καθώς και η αντιμετώπιση των φοιτητών με ξυλοδαρμούς, χωρίς έλεος και μέτρο, είναι μια ασύμβατη κατάσταση με κάθε έννοια ομαλοποίησης της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων», σημείωσε.

Ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, από την πλευρά του τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της προκαλεί «την έξαρση της βίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...