240
| GettyImages

Ναυάγιο στη Λιβύη: «Συνολικά 61 μετανάστες πνίγηκαν»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2023, 10:53
|GettyImages

Ναυάγιο στη Λιβύη: «Συνολικά 61 μετανάστες πνίγηκαν»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2023, 10:53

Πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανετράπη στα ανοικτά της Λιβύης. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης.

Ο πρώτος συναγερμός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, σήμανε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης πριν δυο ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα της λιβυκής ακτοφυλακής.

Παράλληλα, δυο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή από την οποία είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ στο ίδιο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, τoυ δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο πλοιάριο.

Η La Repubblica γράφει ότι το πλήρωμα του Ocean Viking ήθελε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Ιταλία.

«Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό», εξηγεί η εφημερίδα της Ρώμης.

Η βρετανική Telegraph γράφει ότι το μεγάλα κύματα οδήγησαν στην ανατροπή του πλοιαρίου και όπως φαίνεται οδήγησε στον θάνατο 61 μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους ήταν γυναίκες και αρκετά παιδιά. Τη είδηση του θανάτου των 61 μεταναστών επιβεβαίωσε και ο ΔΟΜ.

Περισσότεροι από 2.250 άνθρωποι έχουν πεθάνει έως τώρα στη μεταναστευτική οδό της κεντρικής Μεσογείου, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ, Φλάβιο Ντι Τζιάκομο, σε ανάρτηση στο X. «Ένας δραματικός απολογισμός, που δείχνει ότι δυστυχώς δεν γίνονται αρκετά για να σωθούν ζωές στη θάλασσα», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...