326
Από το τηλεοπτικό διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο μνημόσυνο του Φουάντ Σουκρ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου | Al-Manar TV via REUTERS

Νασράλα: Μέρος της «τιμωρίας» του Ισραήλ η αβεβαιότητα για τον χρόνο των αντιποίνων

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 19:05
Από το τηλεοπτικό διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο μνημόσυνο του Φουάντ Σουκρ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου
|Al-Manar TV via REUTERS

Νασράλα: Μέρος της «τιμωρίας» του Ισραήλ η αβεβαιότητα για τον χρόνο των αντιποίνων

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 19:05

Το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται μια επίθεση από το Ιράν και τους συμμάχούς του –τον λεγόμενο «άξονα της αντίστασης»– ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του την Τρίτη, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή του, του Φουάντ Σουκρ, από τον ισραηλινό στρατό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Νασράλα, τη στιγμή που υποστηρικτές της λιβανέζικης φιλοϊρανικής οργάνωσης προσέρχονταν στο μνημόσυνο του του Σουκρ στη Βηρυτό, το Ισραήλ δεν είναι πλέον η ανίκητη δύναμη που κέρδισε τους μεγαλύτερους αραβικούς στρατούς σε προηγούμενους πολέμους, καθώς σήμερα πρέπει να βασίζεται στην υποστήριξη των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και ορισμένων αραβικών χωρών για να αμυνθεί έναντι μιας επίθεσης από την Τεχεράνη.

Και μετά από τις δολοφονίες του Ισμαήλ Χανίγια, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, και του Σουκρ, η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το Ιράν «υποχρεούνται να προβούν σε αντίποινα» κατά του Ισραήλ, «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Οσο για την αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αντιποίνων, αυτή αποτελεί «μέρος της τιμωρίας» του Ισραήλ, όπως το έθεσε.

Ο Νασράλα προειδοποίησε, πάντως, πως η απάντηση της Χεζμπολάχ –είτε κατά μόνας είτε «στο πλαίσιο μιας εναίας απάντησης ολόκληρου του άξονα»– θα είναι «ισχυρή και αποτελεσματική».

Συνέχισε επικρίνοντας τις ΗΠΑ για την «υποκρισία» τους και την υποστήριξη του Τελ Αβίβ στις «σφαγές» παλαιστινίων και λιβανέζων αμάχων.

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους και ισχυρίστηκε ότι το σύνθημα για σύνορα «από τον ποταμό ως τη θάλασσα» αντανακλά τις φιλοδοξίες των Ισραηλινών και όχι των Παλαιστινίων.

Κατηγόρησε, δε, τον Νετανιάχου και την κυβέρνησή του και για το γεγονός ότι αρνούνται, όπως ανέφερε, κάθε πρόταση εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Σημειώνεται πως λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου ενώ πετούσαν πάνω από τη Βηρυτό.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, η «ποταπή» κίνηση των Ισραηλινών αποσκοπούσε να τρομοκρατήσει όσους συγκεντρώθηκαν για να παραστούν στην μνημόσυνη τελετή και να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...