351
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής κατά την παρέμβασή της | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει η Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 14:19
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής κατά την παρέμβασή της
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

«Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια λέει η Φώφη Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 14:19

Τη στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση ξεκαθάρισε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατά τη παρέμβασή της στη Βουλή όπου συνεχίζεται η διήμερη συζήτηση σχετικά με τα αναθεωρητέα άρθρα.

Μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης μη κερδοσκοπικών μη κρατικών πανεπιστημίων υπό κρατική εποπτεία.

«Δεν θα αφήσουμε επίδοξους της εξουσίας να κόψουν και να ράψουν την αναθεώρηση στα μέτρα τους» τόνισε από το βήμα της Βουλής ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι «επένδυσαν στην αναθεώρηση για να αντλήσουν κομματικά οφέλη θολώνοντας το μήνυμα που πρέπει να έχει η αναθεώρηση, τη συνεννόηση και τη συναίνεση».

«Η συνταγματική αναθεώρηση πνίγηκε στο μύλο της κομματικής διαπάλης. Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία» πρόσθεσε και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επενδύσει στο μόνο που του έμεινε, στον διχασμό».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ακόμη ότι «έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να περάσουμε σε μια νέα εποχή στην εκπαίδευση, με την αναγνώριση της δυνατότητας ίδρυσης και λειτουργίας μη κερδοσκοπικών μη κρατικών πανεπιστημίων, με αυστηρή κρατική εποπτεία, αξιολόγηση και αξιοπιστία».

«Για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη σημερινή υποκριτική κατάσταση της λειτουργίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κυριολεκτικά  στη γκρίζα ζώνη», εξήγησε.

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι «εμείς οραματιζόμαστε την ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας, στο νέο περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού. Θέλουμε ένα ισχυρό και εξωστρεφές δημόσιο πανεπιστήμιο, πόλο έρευνας και εκπαίδευσης με διεθνή ακτινοβολία. Πρωταγωνιστή και όχι παρία της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου τη Δημοκρατίας επισήμανε:

«Καταθέσαμε στέρεες προτάσεις για να τερματισθεί η αδιέξοδη σύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τη θητεία της Βουλής. Διαφωνούμε πλήρως με τον λαϊκισμό της εκλογής Προέδρου απευθείας από τον λαό, που αλλοιώνει τη μορφή του πολιτεύματος, κατά τρόπο κατάφωρα αντικοινοβουλευτικό.

» Και επειδή σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και αυτό το σημαντικό ζήτημα για τις κομματικές τους επιδιώξεις- ο ένας να καθορίσει το περιεχόμενο της διάταξης με 151 και ο άλλος να εξασφαλίσει με 180 αυτά που θέλει από αυτή τη βουλή τους προειδοποιώ ότι η διάταξη αυτή αλλάζει οριστικά αλλά το περιεχόμενό της θα πρέπει να διαμορφωθεί από την πλειοψηφία των 2/3 της επόμενης Βουλής και αφού θα έχει υπάρξει νέα λαϊκή ετυμηγορία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...