199
|

Μυτιλήνη: «Βούλιαξαν» τη λέμβο τους για να τους σώσει το Λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 21:28

Μυτιλήνη: «Βούλιαξαν» τη λέμβο τους για να τους σώσει το Λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 21:28

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη πέντε εξ αυτών, ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23, προέβησαν το πρωί της Δευτέρας στελέχη περιπολικού παράκτιου σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή νότια «ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ» Μυτιλήνης.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Π.Λ.Σ.) εντόπισε πνευστή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων.

Στη θέα του Π.Π.Λ.Σ. οι ανωτέρω πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο του πλεούμενου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Αμεσα το περιπολικό σκάφος ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Την προανάκριση ανέλαβε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η ανωτέρω λέμβος καταστράφηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...