284
|

Μytilineos: Oλοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας στο Τομπρούκ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 10:56

Μytilineos: Oλοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας στο Τομπρούκ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 10:56

Τη ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης ανακοίνωσε η Μytilineos. Hδη, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, 185MW αποδίδονται σταδιακά στο ηλεκτρικό σύστημα της Λιβύης.

Η άμεση λύση που έρχεται με την ενεργοποίηση της μονάδας, ανακουφίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή του Τομπρούκ που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από ενεργειακή αστάθεια και πολύωρες διακοπές ρεύματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, τονίζεται, η Μytilineos κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε διεθνώς η πανδημία Covid-19, χωρίς εκπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου κατασκευής της μονάδας, ο Κώστας Χωρινός, διευθυντής Power, LNG/GAS, Industrial, T&D του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS τόνισε:

«Η MYTILINEOS επιδιώκει να είναι μέρος της λύσης στην προσπάθεια διασφάλισης σταθερότητας στον τομέα της ηλεκτροδότησης της χώρας. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε στη Λιβύη με στόχο να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Σε συνεργασία με την Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL) η Μytilineos προχωρά και στην υλοποίηση των υπόλοιπων σταδίων κατασκευής, ώστε συνολικά η μονάδα να έχει ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650MW με δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου ή υγρού καυσίμου).

Η συμβατική αξία για την εταιρεία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Λιβύη θα αποκτήσει μία σύγχρονη και αποδοτική μονάδα, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμμετέχει ενεργά στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και η  Mytilineos από την πρώτη στιγμή προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία στον τομέα των ενεργειακών υποδομών. Πλέον αναγνωρίζεται  διεθνώς ως μία εταιρεία που αντεπεξέρχεται σε απαιτητικές διεθνείς αγορές, με σημαντικές ενεργειακές ανάγκες, παραδίδοντας με συνέπεια και ποιότητα υψηλού επιπέδου έργα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News