438
Φωτογραφία του μυστηριώδους μονόλιθου που βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Λας Βέγκας | LVMPD/X

Μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 22:50
Φωτογραφία του μυστηριώδους μονόλιθου που βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Λας Βέγκας
|LVMPD/X

Μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 22:50

Μοιάζει σαν βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας: μια ψηλή κάθετη στήλη που καθρεφτίζει τα πάντα γύρω της, χωρίς την παραμικρή εξήγηση για τον σκοπό και την προέλευσή της. Αυτό το αντικείμενο βρίσκεται δίπλα σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στη βόρεια πλευρά του Λας Βέγκας. Είναι ένα εύρημα που η αστυνομία αποκαλεί «μυστηριώδη μονόλιθο».

«Βλέπουμε πολλά περίεργα με ανθρώπους που κάνουν πεζοπορία, γιατί μπορεί να μην είναι προετοιμασμένοι για τον καιρό ή να μην έχουν μαζί τους αρκετό νερό… Αλλά κοιτάξτε αυτό!» ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητροπολιτική αστυνομία του Λας Βέγκας, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία του μονόλιθου.

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία ανέφερε ότι η LVMPD Search and Rescue, μια εθελοντική οργάνωση διάσωσης, εντόπισε το αντικείμενο το Σαββατοκύριακο κοντά στο μονοπάτι Γκας Πικ, που βρίσκεται περίπου 26 χλμ. βόρεια του Λας Βέγκας και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Καταφυγίου Αγριας Ζωής της Ερήμου.

Δεν έγινε άμεσα σαφές από πού προήλθε το αντικείμενο, πώς είχε φτάσει εκεί ή τι του επιφύλασσε η μοίρα στη συνέχεια. Αφού κοινοποίησε την εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος είπε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω σχολιασμός του μονολίθου.

Οι ακόλουθοι της σελίδας του αστυνομικού τμήματος στο Facebook διασκέδασαν συζητώντας την προέλευση του γεωμετρικού σχήματος. «Είναι εξωγήινο, προφανώς» έγραφε ένας, ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι ο μονόλιθος είναι «πύλη προς μια διαφορετική τοποθεσία ή μια άλλη διάσταση».

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι του δήμου του Λας Βέγκας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το μυστήριο ως αφορμή για να εκδώσουν μια δημόσια ανακοίνωση, μοιράζοντας χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για την πεζοπορία σε μονοπάτια του Λας Βέγκας, στο ίδιο νήμα σχολίων.

Η στήλη του Λας Βέγκας δεν είναι ο μόνος μονόλιθος που έχει τραβήξει την προσοχή τα τελευταία χρόνια εμφανιζόμενος, φαινομενικά, από το πουθενά, παραπλανώντας αξιωματούχους και κατοίκους και προκαλώντας την περιέργεια. Τον περασμένο Μάρτιο ένας κάτοικος κωμόπολης της κομητείας Πάουις της Ουαλίας ξύπνησε για μια μικρή βόλτα στον γειτονικό λόφο Χέι Μπλαφ και βρήκε έναν ασημένιο μονόλιθο που φαινόταν κατασκευασμένος από χειρουργικό ατσάλι.

Το 2020, ένας μεταλλικός μονόλιθος τριών όψεων, ύψους άνω των τριών μέτρων, βρέθηκε στη βάση ενός άγονου φαραγγιού στην επαρχία Ρεντ Ροκ της Γιούτα. Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας μοιράστηκε το εύρημα αποκαλώντας το «ένα ασυνήθιστο αντικείμενο που εντοπίστηκε στη νοτιοανατολική Γιούτα κατά τη διάρκεια έρευνας της πολιτειακής υπηρεσίας άγριας ζωής».

Την ίδια χρονιά, ένας μονόλιθος ύψους τριών μέτρων βρέθηκε κάτω από τον θόλο Fremont Street Experience, στο κέντρο του Λας Βέγκας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Las Vegas Review-Journal. Και στις δύο περιπτώσεις οι αρχές δεν γνώριζαν την προέλευση των μονόλιθων – αν και μια ομάδα καλλιτεχνών ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε έναν που είχε βρεθεί στην κορυφή του όρους Πάιν, στην πόλη Ατασκαντέρο της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...