310
Αριστερά ο MrBeast δίπλα σε έναν από τους 1.000 ανθρώπους που υποβλήθηκαν στην θεραπεία. Δεξιά ο χειρούργος Τζεφ Λέβενσον | Youtube

MrBeast: O γνωστός Youtuber χρηματοδότησε τη θεραπεία 1.000 τυφλών

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 16:09
Αριστερά ο MrBeast δίπλα σε έναν από τους 1.000 ανθρώπους που υποβλήθηκαν στην θεραπεία. Δεξιά ο χειρούργος Τζεφ Λέβενσον
|Youtube

MrBeast: O γνωστός Youtuber χρηματοδότησε τη θεραπεία 1.000 τυφλών

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 16:09

Ο MrBeast (κατά κόσμον Τζίμι Ντόναλντσον) είναι ένας από τους πιο γνωστούς Youtuber του πλανήτη. Το κανάλι του μετρά 130 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ ο 24χρονος είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά και πανάκριβα πρότζεκτ που ακολουθεί σε κάθε του βίντεο. Πρότζεκτ που περιλαμβάνουν από δωρεές ολόκληρων νησιών μέχρι τη δημιουργία ενός πραγματικού παιχνιδιού επιβίωσης εμπνευσμένο από την δημοφιλή σειρά του Netflix, «Squid Game».

Στο νέο του βίντεο -που σε λιγότερο από μία ημέρα ξεπέρασε τις 45 εκατομμύρια προβολές- ο νεαρός Youtuber δηλώνει ότι θεραπεύει την τύφλωση 1.000 ανθρώπων. Μάλιστα, σε αρκετούς από τους ασθενείς δόθηκε και ένα μεγάλο ποσό για να βελτιώσουν τη ζωή τους μετά την επέμβαση.

Ο Τζεφ Λέβενσον, οφθαλμίατρος και χειρουργός, συνεργάστηκε με τον MrBeast για να πραγματοποιήσει τον πρώτο γύρο χειρουργικών επεμβάσεων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ο Λέβενσον συντονίζει το πρόγραμμα «Gift of Sight» για πάνω από 20 χρόνια, το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που έχουν σοβαρό πρόβλημα όρασης.

«Οι μισοί τυφλοί στον κόσμο είναι άνθρωποι που χρειάζονται μια επέμβαση 10 λεπτών», λέει ο Λέβενσον στο βίντεο, αναφερόμενος στην επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη. Μάλιστα, ο ίδιος ο γιατρός έχει υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, πράγμα το οποίο τον ευαισθητοποίησε.

«Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τη δική μου επέμβαση καταρράκτη, έμεινα έκπληκτος από το πόσο φωτεινός και όμορφος και ζωντανός ήταν ο κόσμος», είπε σύμφωνα με το CNN. «Όμως σοκαρίστηκα από την ιδέα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πιθανώς 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που είναι τυφλοί ή σχεδόν τυφλοί από καταρράκτη και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση» συμπλήρωσε.

Ο Λέβενσον έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα μέλος της ομάδας του YouTuber τον Σεπτέμβριο. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον MrBeast. Οπότε παραλίγο να το κλείσω. Αλλά ευτυχώς δεν το έκλεισα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...