208
Οι Γερμανοί κλείνουν τα στόματα τους στέλνοντας στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ένα μήνυμα: «η FIFA μας θέλει σιωπηλούς» | REUTERS/Annegret Hilse

Μουντιάλ: Οι Γερμανοί έκλεισαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 15:42
Οι Γερμανοί κλείνουν τα στόματα τους στέλνοντας στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ένα μήνυμα: «η FIFA μας θέλει σιωπηλούς»
|REUTERS/Annegret Hilse

Μουντιάλ: Οι Γερμανοί έκλεισαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2022, 15:42

Είναι η πρώτη ομαδική συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στο Μουντιάλ του Κατάρ μετά το… μετριοπαθές γονάτισμα των Αγγλων πριν τον αγώνα με το Ιράν.

Στην αναμνηστική φωτογραφία του παιχνιδιού με την Ιαπωνία, οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έκλεισαν τα στόματά τους με το χέρι τους. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της FIFA να τιμωρήσει όσους φορέσουν στα γήπεδα του Μουντιάλ το περιβραχιόνιο «OneLove», το οποίο συμβολίζει τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

«Με το περιβραχιόνιο θέλουμε να θέσουμε τις αξίες βάσει των οποίων κινούμαστε ως εθνική ομάδα: Διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός. Το φωνάζουμε μαζί με άλλους λαούς. Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», αναφέρει η γερμανική ομοσπονδία σε σχετικό Tweet και προσθέτει:

«Πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς, ακόμα δεν είναι. Για αυτό το μήνυμα αυτό είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύσετε το περιβραχιόνιο, είναι σαν να μας κλείνετε τα στόματα. Η στάση μας δεν αλλάζει», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...