167
Αμερικανικό πυραυλικό σύστημα ATACMS εν δράσει (φωτογραφία αρχείου) | ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / South Korean Defense Ministry

Μόσχα: Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία με ATACMS

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2024, 11:46
Αμερικανικό πυραυλικό σύστημα ATACMS εν δράσει (φωτογραφία αρχείου)
|ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / South Korean Defense Ministry

Μόσχα: Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στην Κριμαία με ATACMS

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2024, 11:46

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους ATACMS που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε το πρωί του Μ. Σαββάτου το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Πρόκειται για τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους που προμηθεύτηκαν πρόσφατα οι Ουκρανοί από τις ΗΠΑ.

Η Μόσχα δεν αναφέρθηκε στην έκταση και τον αντίκτυπο της επίθεσης στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε παρανόμως η Μόσχα το 2014.

Η Ρωσία, δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, αναφέρει συχνά επιτυχίες, όπως τις χαρακτηρίζει, της δικής της αντιαεροπορικής άμυνας σε ουκρανικές επιθέσεις με drones ή πυραύλους.

Την Τρίτη, ωστόσο, η Ουκρανία είχε επιτεθεί και πάλι στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία με πυραύλους και ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν πλήγματα σε τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, με αρκετά θύματα.

Το Κίεβο είχε βομβαρδίσει ρωσικό στόχο στην κατεχόμενη χερσόνησο με το αμερικανικό όπλο μεγάλου βεληνεκούς και την προηγούμενη χρονιά.

Σε πρώτο χρόνο το Κίεβο δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη νέα επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...