226
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει τον λόγο σε δημοσιογράφο, στην περσινή συνέντευξη Τύπου | EPA/YURI KOCHETKOV

Μόσχα: Για πρώτη φορά δεν θα γίνει η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 15:51
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει τον λόγο σε δημοσιογράφο, στην περσινή συνέντευξη Τύπου
|EPA/YURI KOCHETKOV

Μόσχα: Για πρώτη φορά δεν θα γίνει η ετήσια συνέντευξη Τύπου του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 15:51

Προτίμησε να αποφύγει τις… κακοτοπιές ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέτος και αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που δίνει παραδοσιακά κάθε Δεκέμβριο, απαντώντας σε ερωτήσεις κάθε είδους.

«Eως τις αρχές της νέας χρονιάς, δεν θα υπάρξει» συνέντευξη Τύπου του προέδρου, δήλωσε σε τηλεφωνική ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν μιλάει στον Τύπο «σε άλλες περιπτώσεις», κυρίως κατά τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Επισήμως, αιτιολόγηση της ακύρωσης δεν υπήρξε, αλλά είναι προφανές ότι ο ρώσος πρόεδρος δεν είχε καμία όρεξη να βρεθεί αντιμέτωπος, σε απευθείας μετάδοση, με σωρεία ερωτήσεων για τις αποτυχίες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Θα είναι η πρώτη φορά από το 2001, που ο ρώσος πρόεδρος θα αποφύγει το ετήσιο ραντεβού του με τους δημοσιογράφους. Μόνο την περίοδο 2008-2012 δεν έδωσε την συνέντευξη Τύπου, καθώς τότε ήταν πρωθυπουργός.

Συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ρώσους και ξένους δημοσιογράφους –τον Δεκέμβριο του 2018, ήταν παρόντες 1.702 δημοσιογράφοι!– αυτή η ετήσια συνέντευξη Τύπου διαρκεί συνήθως πολλές ώρες, με τον ρώσο ηγέτη να απαντά απευθείας σε ερωτήσεις για κάθε είδους θέμα, από τη διπλωματία έως τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Δεκέμβριο του 2021 – EPA/YURI KOCHETKOV

Οι απαντήσεις του προέδρου στα μέσα ενημέρωσης ισοδυναμούσαν συχνά με εντολές στην κυβέρνηση ή στις περιφερειακές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...