205
|

Μόσιαλος: Θα ζούμε δεκαετίες με τον κορονοϊό όπως με τη γρίπη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 13:23

Μόσιαλος: Θα ζούμε δεκαετίες με τον κορονοϊό όπως με τη γρίπη

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2021, 13:23

Από τέλη Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται, είπε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη LSE εξήγησε ότι «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας».

Είπε επίσης ότι «ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες μαζί του, όπως και με τον ιό της γρίπης».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από ένα χρόνο». Για αυτό και θα πρέπει να γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια, όπως και για τη γρίπη.

Για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν ύστερα από εμβολιασμούς και έχουν προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.

Τέλος, σχετικά με τα κορονοπάρτι, σχολίασε ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, καθώς όλα τα ανοίγματα που έχουν ανακοινωθεί θα υλοποιηθούν, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη έξαρση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News