169
Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος |

Μόσιαλος: Αν είχα παιδί έξι ετών, θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 14:38
Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος
|

Μόσιαλος: Αν είχα παιδί έξι ετών, θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 14:38

«Αν είχα ένα παιδί έξι ετών, θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη» ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη LSE, ενώ αναφέρθηκε και στην απειλή της παραλλαγής Ομικρον, η οποία αποκωδικοποιείται καλύτερα όσο περνάει ο καιρός, αλλά και στα διαφορετικά μηνύματα που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα του κορονοϊού, για τα οποία τόνισε ότι «κρατάνε πίσω τον κόσμο από το να πάει να εμβολιαστεί»

Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο MEGA για τη νέα παραλλαγή Ομικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα, ανέφερε: «Τα δεδομένα γίνονται πιο σαφή καθώς περνάει ο καιρός και φαίνεται ότι η Ομικρον είναι πιο μολυσματική σε σχέση με τη Δέλτα».

Για την εμβολιαστική κάλυψη ανέφερε ότι γίνονται πειραματικές μελέτες και τόνισε ότι «θα ξέρουμε σε δύο εβδομάδες αν τα εμβόλια καλύπτουν την Ομικρον. Αν δεν την καλύπτουν, πάμε σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρουμε πώς στο μέλλον θα συμπεριφερθεί ο ιός. Μέχρι τώρα έχει γίνει πιο μολυσματικός και επικίνδυνος. Αν η Ομικρον είναι πιο μολυσματική και πιο ήπια, θα είναι κάτι καινούργιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...