187
H Ελίνα Τζένγκο πανηγυρίζει τη μεγάλη της νίκη στο Μόναχο | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Μόναχο: Χρυσή η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο!

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 22:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/08/2022, 11:36
H Ελίνα Τζένγκο πανηγυρίζει τη μεγάλη της νίκη στο Μόναχο
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Μόναχο: Χρυσή η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο!

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2022, 22:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/08/2022, 11:36

Αλλη μία εκπληκτική επιτυχία χάρισε στον ελληνικό στίβο, η 20χρονη Ελίνα Τζένγκο, το βράδυ του Σαββάτου στο Μόναχο, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο ακόντιο με βολή 65,81 μ. που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Η Ελίνα Τζένγκο, έναν χρόνο μετά τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, κέρδισε τον τίτλο και στις γυναίκες, στην πρώτη της συμμετοχή.

Η ελληνίδα αθλήτρια εντυπωσίασε με την απόδοσή της στον τελικό κερδίζοντας με άνεση το χρυσό, σπάζοντας το ρεκόρ της στη δεύτερη βολή της, με την οποία κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της, που ήταν 65,40μ.

Μετά και τον θρίαμβο της Ελίνας Τζένγκο και τον άθλο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη το πρωί, στα 20 χλμ., βάδην, η Ελλάδα πανηγυρίζει για την κατάκτηση του τέταρτου χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο —μία ιστορική εμφάνιση για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό.

Η Ελίνα Τζένγκο μνημόνευσε την παράδοση των σπουδαίων ακτοντιστριών, από την Άννα Βερούλη και τη Σοφία Σακοράφα στα 80s, ως τη Μιρέλα Μανιάνη στα 90s και τα 00s.

Την Ελίνα Τζένγκο, κόρη αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, συνεχάρη με μήνυμά του στα social media το πρωί της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...